Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Race naar winst: zo verkoopt u uw auto winstgevend & gemakkelijk

Handvaten om uw auto zo winstgevend en gemakkelijk mogelijk te verkopen én om uw nieuwe wagen zo voordelig mogelijk aan te schaffen.

Bent u toe aan een andere auto? Indien u al een auto heeft, wilt u die waarschijnlijk eerst verkopen. U kunt daarvoor naar een dealer gaan en uw huidige auto inruilen. Zo krijgt u vaak nog een mooi bedrag korting op uw nieuwe aankoop. Het wil echter niet zeggen dat dit de meest rendabele manier is: er zijn andere opties!

Zorgeloos en snel uw auto verkopen

Jazeker, het kan echt: zorgeloos en snel uw auto verkopen! Hoe dan? Daarvoor is OSW in het leven geroepen. Via deze site ontvangt u een vrijblijvend bod op uw auto. Kortom, de moeite waard om te checken. Mocht het bod niet naar uw wens zijn dan kunt u er altijd nog vanaf zien.

Hoe het werkt:

  1. Vul het kenteken van uw auto in en geef een aantal extra gegevens over uw auto door, zoals kleur, accessoires en staat. Dit is binnen vijf minuten gedaan. Sluit af met uw contactgegevens;
  2. binnen 24 uur ontvangt u een vrijblijvend bod. OSW heeft namelijk een groot netwerk van potentiële kopers;
  3. akkoord met het bod? Uw auto wordt opgehaald, betaald en gevrijwaard. U wordt dus volledig ontzorgd en hoeft alleen het geldbedrag te ontvangen, heerlijk toch!

U kunt hier dus zelf uw auto verkopen, zonder zelf een helse zoektocht naar een koper te houden. Bovendien legt u de opbrengst weer bij aan uw nieuwe wagen.

Nieuwe auto kopen - 4 TIPS

Indien u van plan bent om een andere wagen te kopen, is het relevant om rekening te houden met een aantal tips. Iedere euro die u van de verkoopprijs afkrijgt is immers mooi meegenomen. Let daarom op het volgende:

Tip #1: goedkoop is duurkoop

Kijk niet alleen naar de huidige prijs van de auto, maar houd ook rekening met andere zaken. Zijn de banden bijvoorbeeld binnenkort aan vervanging toe? Wanneer is de APK-keuring? Welke accessoires heeft de auto en wat is de leeftijd ervan? Als u rekening houdt met onderhoudskosten dan is de kans kleiner dat u later voor onverwachtse onderhoudskosten komt te staan. Soms is het waardevoller om net iets meer voor de auto te betalen als andere zaken op korte termijn een kostenpost dreigen te worden.

Tip #2: kopen bij een particulier is vaak goedkoper

Het kan zijn dat u liever bij een garage koopt, bijvoorbeeld in verband met garantie. Begrijpelijk! Wilt u juist besparen op de prijs van uw wagen, dan is een particulier toch vaak een betere keuze. U hebt dan geen garantie, maar profiteert dan wel vaak van een lagere verkoopprijs.

Tip #3: onderhandelen loont

Een auto kopen is als een bezoekje aan de markt: onderhandelen over de prijs is mogelijk. Het is dan ook zeker aan te raden om u hier goed op voor te bereiden. De meeste verkopers zullen al rekening houden met uw vraag om iets van de prijs af te doen. Vaak is deze verwachte prijsdaling dan ook in de vraagprijs doorgerekend. Kortom, het gaat u vrijwel altijd lukken om af te dingen.

Vergelijk auto's van het merk en type dat u op het oog hebt en bereken de gemiddelde verkoopprijs. Ga eventueel proefrijden in de "duurdere" en "goedkopere" opties, zodat u de verschillen merkt en daaraan waarde kunt toekennen.

Tip #4: sla niet door in enthousiasme

Tot slot is het bij de onderhandeling slim om de verkoper niet het gevoel te geven dat u de auto per se wilt. Grote kans dat de verkoper u vertelt dat u snel moet beslissen, omdat er zoveel geïnteresseerden zijn, maar bedenk u dat dit in veel gevallen een verkooptruc is. Probeer uw beslissing te nemen op basis van verstand in plaats van emotie en vraag uzelf af of de prijs de moeite waard is. Zo heeft u de minste kans om spijt te krijgen van uw aankoop.

Wij wensen u alvast veel succes met het verkopen en aankopen van uw auto.

Meer financieel nieuws...