Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Rente van uw lening verlagen? Lening oversluiten biedt uitkomst!

De rente van uw lening omlaag brengen? Hier leest u tips over het oversluiten van uw huidige lening(en).

Zit u vast aan een lening met een gigantisch rentepercentage? Heeft u er genoeg van om maandelijks een enorme duit kwijt te zijn aan rente? Begrijpelijk... Het leven is immers al duur genoeg. Gelukkig is er een manier om (in de meeste gevallen) uw rentepercentage te verlagen. Hoe dan? Door uw lening over te sluiten.

Waarom uw huidige lening oversluiten?

Eerst vertellen we u graag wat meer over het oversluiten van uw lening. Dit overweegt u wanneer u maandelijks veel kwijt bent aan de rente die u moet betalen over uw huidige lening. Rentetarieven wijzigen namelijk door de jaren heen, dus er is zeker kans dat er momenteel een voordeligere optie is.

Daarnaast verandert uw financiële situatie ook in de loop der jaren. Waar u voorheen bijvoorbeeld bewust voor een lange looptijd koos, is uw financiële situatie misschien wel dusdanig verbeterd, dat u graag sneller zou willen afbetalen. Dat is dus mogelijk door uw lening over te sluiten.

De voordelen

U kunt zowel een doorlopend krediet als een vaste lening oversluiten. Hier nog eens kort de voordelen op een rij:

  • (In de meeste gevallen) profiteert u van lagere rente. Zo kunt u tot duizenden euro's besparen.
  • Indien gewenst kunt u de looptijd verkorten. U heeft dan dus eerder de lening afbetaald.
  • Veelal zijn er ook betere voorwaarden. En heeft u bijvoorbeeld meerdere leningen? Dan kunt u deze vaak oversluiten tot één overzichtelijke rekening.

Hoe moet u uw lening oversluiten?

Er zijn verschillende manieren om uw lening over te sluiten. Zo kunt u bijvoorbeeld een (dure) adviseur inschakelen. Voordeliger is het om zelf uw lening over te sluiten. En dit gaat tegenwoordig heel gemakkelijk online.

Via Becam doet u bijvoorbeeld de gratis besparingscheck. Vul hier de volgende gegevens in:

  • Openstaand leenbedrag
  • Rentepercentage
  • Maandbedrag

U krijgt dan direct een overzicht van uw huidige situatie en het totaal te betalen bedrag over de gehele looptijd. Ook ziet u hoeveel u kunt besparen door uw lening over te sluiten. Dit bedrag loopt vaak op tot in de duizenden euro's.

U vraagt nu een vrijblijvende offerte aan, zodat u alle voorwaarden op uw gemak kunt doornemen. Is het voorstel naar wens? Dan ondertekent u de offerte en wordt het hele oversluitproces voor u in gang gezet. U hoeft verder geen administratieve processen te doorlopen, dit wordt allemaal geregeld.

Let wel op dat een dergelijke partij een bemiddelaar is, geen adviseur. Het is dus handig en belangrijk dat u enig inzicht heeft in de voorwaarden van uw huidige lening en in uw financiële mogelijkheden.

Hoe kan uw rentepercentage dalen op deze manier?

Aanbieders als Becam streven ernaar het lenen voor u zo voordelig mogelijk te maken. Zij gaan in gesprek met banken, om zo tot de voordeligste tarieven te komen. Momenteel, oktober 2018, kunt u zo van een rente van 4,1% profiteren. Dit is in veel gevallen lager dan wat u nu betaalt.

Waar verdienen dit soort aanbieders dan op? De bank in kwestie betaalt een bepaalde vergoeding (provisie) aan de onderhandelende partij. Zo zijn er voor de consument geen bijkomende kosten en geniet u dus van financieel voordeel!

Meer financieel nieuws...