Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Nieuw betalingssysteem SEPA vanaf 1 februari 2014

Het SEPA systeem (Single Euro Payments Area) wordt definitief op 1 februari 2014 ingevoerd.

Er is al veel over gesproken; het nieuwe SEPA betalingssysteem. Een Europese standaard in de betaalmarkt die ervoor gaat zorgen dat het makkelijker wordt om binnen de Europese Unie geld over te boeken. Het SEPA systeem, dat de afkorting is voor Single Euro Payments Area, wordt dus definitief op 1 februari 2014 ingevoerd.

Dit nieuws is dinsdag 3 januari 2012 bekendgemaakt door een woordvoerster van De Nederlandsche Bank. Overigens liet ze dit niet uit zichzelf weten; ze gaf de datum als antwoord op een vraag.

Op termijn zal dus het oude bankrekeningnummer verdwijnen, het wordt overal vervangen door het IBAN nummer. Bij internationale overschrijvingen is de IBAN code altijd al van belang geweest, straks dus ook bij overboekingen binnen Nederland.

Ondanks alle aandacht blijkt uit een onderzoek dat het merendeel, maarliefst 65 procent van Nederland, nog niks weet over het nieuwe SEPA/IBAN systeem.

Bijna 45% weet momenteel zijn of haar eigen IBAN nummer te vinden, en als er gevraagd wordt naar het vinden van een ander zijn IBAN nummer dan weet slechts 30% dit. Mocht je als lezer hiernaar op zoek zijn; deze website is het juiste adres!

Meer financieel nieuws...