Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

SNS Bank vraagt noodlening aan bij Europese Centrale Bank

De SNS Bank heeft vandaag - 28 februari 2012 - gevraagd om een noodlening bij de ECB, de Europese Centrale Bank. Dit nieuws werd vandaag bekend nadat RTL Z hierover sprak met een woordvoerder van de SNS. In eerste instantie werd er niet op ingegaan maar n

De SNS Bank heeft vandaag - 28 februari 2012 - gevraagd om een noodlening bij de ECB, de Europese Centrale Bank. Dit nieuws werd vandaag bekend nadat RTL Z hierover sprak met een woordvoerder van de SNS. In eerste instantie werd er niet op ingegaan maar na doorvragen heeft de woordvoerder het toch toegegeven: er is gebruik gemaakt van het aanbod.

De speciale lening die vandaag en morgen kan worden aangevraagd is een zeer goedkope lening en het aan te vragen bedrag is onbeperkt. De rente is slechts 1% maar ondanks dat zijn banken terughoudend als het gaat om dit soort noodhulpmiddelen. Het is voor het imago van een bank natuurlijk slecht om een beroep te doen op dit soort speciale regelingen

De lening kan natuurlijk alsnog door meerdere banken worden aangevraagd; het loket ging vandaag open rond half vier en sluit morgen om half tien. In tussentijd kan er dus nog het een en ander gebeuren maar verwacht wordt dat de SNS de enigste partij blijft die op het aanbod ingaat. Twee andere grote Nederlandse banken, de ING Bank en de Rabobank hebben bij voorbaat al aangegeven om de steun te weigeren. Ze zeggen dat ze "gezond genoeg" zijn om niet over te hoeven gaan tot dit soort cruciale maatregelen.

Meer financieel nieuws...