Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Spanje hoeft Bankia niet te helpen

Even leek het erop dat de Spaanse bank Bankia moest worden gered door de Spaanse regering. Het plan met de bank met zo’n negentien miljard euro is echter voorlopig van de baan.

Even leek het erop dat de Spaanse bank Bankia moest worden gered door de Spaanse regering. Het plan met de bank met zo’n negentien miljard euro is echter voorlopig van de baan. Dat heeft president José Ignacio Goirigolzarri van de bank laten weten.

Volgens Goirigolzarri is Bankia voldoende financieel afhankelijk en hoeft de Spaanse overheid niet meer in te grijpen. Herstructurering en herkapitalisering moeten de bank weer gezond maken, waarbij versterking van de ondernemingsbestuur de prioriteit heeft.

Aan het begin van de afgelopen maand zei de Spaanse regering dat het Bankia noodgedwongen zou moeten nationaliseren, omdat de bank kampte met slechte vastgoedleningen. Dat plan lijkt nu definitief van de baan.

Bankia is een fusie van zeven regionale spaarbanken. De samenvoeging was een gevolg van de instorting van de Spaanse vastgoedsector, die de zeven regionale banken problemen bezorgden.

Meer financieel nieuws...