Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Spanje wil snel maatregelen omtrent banken

Als het aan de regering van Spanje ligt, gaan banken binnen enkele weken hun vastgoedbezittingen apart zetten. Dat meldt persbureau Reuters over de Spaanse vastgoedsector.

Als het aan de regering van Spanje ligt, gaan banken binnen enkele weken hun vastgoedbezittingen apart zetten. Dat meldt persbureau Reuters.

Het apart zetten van vastgoedbezittingen door banken moet ervoor zorgen dat het vertrouwen van de markten wordt herwonnen. Indien dat lukt, kan een grootschalige reddingsactie voor de banken worden voorkomen.

“Hiermee kunnen we een duidelijke scheiding aanbrengen tussen de bankensector en vastgoed”, zo zegt een Spaanse regeringsbron tegenover Reuters. “Nu de meeste voorzieningen zijn getroffen, kan dit banken in staat stellen zich snel op te schonen.”

De ineengezakte Spaanse vastgoedsector betekende voor veel Spaanse dat grote ingelegde bedragen verloren zijn gegaan. Banken streepten eerder dit jaar al 30 procent van hun vastgoedbezittingen weg, nadat de Spaanse regering hierop aandrong.

Meer financieel nieuws...