Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Starten met handelen in cryptomunten? Dit moet u weten!

Wilt u graag beleggen in cryptocurrency, maar heeft u geen idee hoe u hieraan begint? We zetten beginnerstips voor u op een rijtje.

Van beleggen hebben we allemaal wel eens gehoord. Van de AEX tot investeren in vastgoed, er zijn mogelijkheden genoeg. Tegenwoordig is een bepaalde vorm van beleggen sterk in populariteit gestegen, namelijk beleggen in cryptomunten. Graag gaan we hier wat dieper op in.

Wat zijn cryptomunten?

Een cryptomunt is simpel gezegd digitaal geld. De bekendste is de Bitcoin (BTC), maar ook andere cryptomunten zoals Ethereum, Ripple, NEO en Litecoin worden steeds bekender. Je kent vast succesverhalen van mensen die voordelig een coin hebben gekocht, en die later voor immense bedragen hebben verkocht. Velen zijn rijk geworden van de handel in crypto.

In praktijk is het natuurlijk niet zo makkelijk cashen. Net als bij elke vorm van beleggen is het een kwestie van de juiste keuzes maken in welke munten u koopt en verkoopt en op welk moment. Wilt u zelf cryptomunten kopen, dan is het belangrijk te weten hoe u ze aanschaft.

Cryptomunten online kopen en bewaren in een wallet

Normaal geld bewaart u (tastbaar) in uw portemonnee of zet u op de bank. Cryptomunten bewaart u in een online portemonnee, in de cryptowereld ?wallet? genoemd. In feite is dit een online portemonnee.

Er zijn verschillende soorten wallets:

  • Online wallet: U logt simpelweg in op een ?wallet-website? waar u vanaf ieder apparaat toegang tot hebt.
  • Desktop en mobiele wallets: U installeert deze op uw eigen apparaat, zoals een computer, laptop of smartphone.

Het voordeel van een online wallet is dat deze erg handig is in gebruik, omdat u er overal toegang tot heeft. Keerzijde is dat op deze manier al uw gegevens in de cloud staan, waardoor hackers en dieven gemakkelijker in uw wallet kunnen inbreken. En mocht de website waarop uw wallet staat, ineens uit de lucht gaan, dan bent u alles kwijt. Bij handel in grote bedragen is een desktop of mobiele wallet dus aan te raden. Zorg dan wel voor een back-up, uw apparaat kan immers ook gestolen worden of crashen.

Wilt u zelf een wallet aanmaken en zelf coins kopen en verkopen? Hier zijn diverse platforms voor ontwikkeld.

Het kopen en verkopen van cryptocurrency

Besluit u dat u wilt handelen in cryptomunten, bedenk dan voor uzelf of u hier actief mee aan de slag wilt gaan, of dat u de voorkeur geeft aan een munt voor langere tijd vastzetten.

Indien u actief aan de slag wilt gaan:

  • Houd cryptonieuws in de gaten om beter inzicht in de markt te krijgen. Lees over de verschillende munten en hun eigenschappen.
  • Check grafieken, in hoeverre stegen of daalden bepaalde munten in waarde? Schets op basis hiervan een verwachting (ook al kan niemand dit natuurlijk voorspellen, u kunt wel kansen afwegen).
  • Maak voor uzelf steeds keuzes bij welk bedrag u een munt wilt kopen of verkopen. U kunt dit beter vooraf bedenken om later niet te veel in emotie op te gaan en snel te kunnen handelen.
  • Open deur, maar investeer nooit meer geld dan dat u kunt missen. Voor hetzelfde geld zakt de waarde, bent u alles kwijt en komt u in financiële problemen.

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om enkele honderden euro?s te investeren in een of meerdere (voordelige) munten. Zo is het immers bij de Bitcoin ook gegaan: deze zijn vroeger voordelig aangekocht en zijn daarna duizenden euro?s waard geworden. Door een klein bedrag te investeren kunt u er geen buil aan vallen, maar kunt u misschien (met heel veel geluk) slapend rijk worden!

Bron: Btcdirect.eu

Meer financieel nieuws...