Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Subsidies aanvragen loont de moeite

Consumenten zijn niet goed op de hoogte als het gaat om het aanvragen van subsidies. De meeste mensen weten niet waar ze recht op hebben. Wij geven slimme subsidie tips!

Veel bedrijven en particulieren hebben recht op subsidies. Toch is lang niet iedereen goed op de hoogte van subsidieregelingen. En dat terwijl de economie moeilijke tijden beleeft. Het loont dus de moeite om uit te zoeken waar je recht op hebt. Soms gaat het om kleine bedragen, maar het kan maarzo zijn dat u duizenden euro's mis loopt door geen aanspraak te maken op potjes waar u wel degelijk recht op heeft. Wij zetten een aantal slimme subsidie tips op een rij.

Huurtoeslag aanvragen

Huurtoeslag is een van de bekendste vormen van subsidie. Het is een tegemoetkoming in de huur die u betaalt. Om huurtoeslag te ontvangen gelden er een aantal voorwaarden. U huurt een zelfstandige woonruimte en u bent ouder dan 18 jaar (hier zijn enkele uitzonderingen op). U heeft de Nederlandse nationaliteit en heeft niet teveel vermogen (spaargeld op de bank). Verder mag uw inkomen niet te hoog zijn, en ook de huurprijs die u betaalt moet marktconform zijn. Voor de exacte voorwaarden om huurtoeslag te ontvangen kunt u hier (http://www.woningen.org/informatie/woning-huren/huurtoeslag/) een kijkje nemen.

Zorgtoeslag aanvragen

Ook de zorgtoeslag kan worden gezien als subsidie. Deze subsidieregeling is er voor mensen die weinig vermogen en niet teveel inkomsten hebben. Als u een zorgverzekering heeft dan kunt u in de meeste gevallen zorgtoeslag krijgen. U moet minimaal 18 jaar oud zijn en uw inkomen moet lager zijn dan 30.939 euro per jaar. Voor gezinnen geldt een verzamelinkomen van 42.438 euro per jaar. De hoogte van de zorgtoeslag is afhankelijk van uw inkomen.

Zonnepanelen subsidie aanvragen

Als u van plan bent zonnepanelen te gaan plaatsen om uw woning energiezuiniger te maken en daarmee tegelijkertijd ook nog goed bezig bent voor het milieu, heeft u recht op een leuke subsidie. Als u als particulier namelijk zonnepanelen plaatst kunt u 15% subsidie krijgen. U krijgt dus 15 procent van totale investering terug. Dat scheelt een hoop geld, en bovendien wordt daardoor de terugverdien tijd een behoorlijk stuk korter. Redenen genoeg dus om te kiezen voor zonnepanelen met subsidie.

Subsidie voor zelfstandig ondernemer

Als zelfstandig ondernemer heeft u in de meeste gevallen recht op een aantal belastingvoordelen, ook een soort subsidies dus. Zo is er de zelfstandigenaftrek van 7280 euro die in mindering wordt gebracht op uw winst uit onderneming. Naast de zelfstandigenaftrek zijn er nog enkele andere "subsidies" zoals de investeringsaftrek, MKB-winstvrijstelling, ondernemersaftrek en de regeling voor de oudedagsreserve. Al met al kunt u enorme bedragen besparen, maar het is wel belangrijk dat al deze regelingen goed worden toegepast. Ons advies is dan ook om dit met uw boekhouder te overleggen.

Meer financieel nieuws...