Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Succesvol boekhouden, hoe doe je dat?

Het netjes en overzichtelijk bijhouden van je administratie, oftewel boekhouden, is nog lang niet zo eenvoudig als je denkt. Al helemaal als je niet helemaal weet hoe je het moet aanpakken. Is jouw huidige boekhouding niet zo handig als je had gehoopt? Of ga je voor het eerst beginnen met zo?n overzicht? Dan zit je hier helemaal goed, want wij leggen je vandaag uit hoe je het beste kunt boekhouden.

Laten we direct maar met de belangrijkste tip beginnen. Tegenwoordig is alles digitaal te vinden en dit is een hoop sneller en efficiënter dan mappen tevoorschijn toveren uit je oude zolderkast. Hopelijk profiteer jij ook al van online boekhouden. Zo niet, dan wil je nu zeker overstappen. Stel je maar eens voor hoeveel sneller je boekhouding zou verlopen. Binnen een paar klikken heb je toegang tot je facturen, offertes, herinneringen en nog veel meer. Deze staan allemaal netjes gecategoriseerd. Dat scheelt jou weer stapels papieren om door te spitten.

Vaak is dit inzicht niet enkel handig voor jou, maar bijvoorbeeld ook voor je accountant. Het voordeel is dus niet alleen dat jij vanaf thuis of onderweg eenvoudig je administratie kunt inzien en/of bijwerken. Ook anderen met toegang kunnen je bijstaan met advies. En zo?n online boekhoudprogramma heeft ook nog als voordeel dat het koppelen met andere programma?s soepeltjes verloopt. Denk hierbij aan een koppeling met bijvoorbeeld de Belastingsdienst, een webwinkel, een incassobureau en diverse apps. Het is 2020 en dat is te merken, want je hebt alles zo enorm snel op een rijtje staan.

Er zijn een hoop online boekhoudprogramma?s om uit te kiezen. Neem nou Minox. Van deze boekhoudsoftware wordt iedereen gelukkig, want door de geautomatiseerde verwerking is de kwaliteit van de administratie optimaal. Zo boek je dagelijks veel tijdswinst. De software is eenvoudig van opzet en heeft slimme tools waardoor je niet enkel snel kunt boeken, maar ook direct kunt corrigeren. Als onderneming of accountantskantoor groei je zo ongehinderd door. Ze luisteren naar de wensen van hun gebruikers en dat is te merken, want de innovatiesessies en persoonlijke support spreken voor zich.

Als je bent overgestapt naar digitaal, vergeet dan niet om al je leveranciers te vragen naar digitale facturen. Dit scheelt jou zelf een hoop invoerwerk. Neem je regelmatig producten en/of diensten af van een leverancier? Let dan op verzamelfacturen in plaats van losse bonnetjes. Ook dit scheelt veel werk en tijd. Een voorbeeld hiervan is geen losse parkeer- en benzinebonnetjes, maar de gehele verwerking op één bon.

Om af te sluiten hebben we de op één na belangrijkste tip voor je. We zijn het er allemaal over eens dat boekhouden niet het leukste klusje is. Wellicht vind je het zelfs ongelooflijk saai. Toch moet het gebeuren. Wat wij dus willen zeggen: stel het boekhouden niet uit! Leer jezelf aan om facturen en bonnetjes meteen te verwerken. Alles zit dan namelijk nog vers in je geheugen. Liever dat je vlug en direct de kleine taakjes verwerkt dan dat je later met een berg werk zit. Dit wordt vanzelf automatisme en zal je een hoop ergernis besparen.

Meer financieel nieuws...