Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Tips bij het huren van een auto in het buitenland met je creditcard

Lijkt het je interessant om eens een roadtrip te maken in het buitenland? Of je wilt gewoon gebruik maken van een auto tijdens je vakantie... Dan zul je in de meeste gevallen gebruik gaan maken van een huurauto. Hierbij is een creditcard vaak een vereiste om een auto mee te krijgen. Wij geven je daarom alle benodigde informatie en enkele handige tips, zodat jij niet voor verrassingen komt te staan bij het huren van een auto.

Waarom is een creditcard nodig bij een huurauto? Bijna alle grote internationale verhuurbedrijven eisen een creditcard bij het reserveren van een huurauto. Dit heeft te maken met het afhouden van een reservering -ook wel deposit genoemd in het buitenland-, waarbij de verhuurder de kans vergroot dat de auto weer wordt teruggebracht zonder enige schade.

Deze pre-autorisatie bestaat daarmee uit de huurprijs plus de waarborgsom. Dit betreft enkel nog een reservering en dus geen daadwerkelijke afschrijving. Houd er wel rekening mee dat dit bedrag al snel kan oplopen en dat je bestedingsruimte zal minderen van je kredietkaart voor de rest van je vakantie. Veel banken bieden daarentegen de optie om dit limiet tijdig te verhogen.

1) De huurauto online reserveren Neem vooraf een kijkje op diverse vergelijkingssites, zodat je eenvoudig alle opties en prijzen met elkaar kunt vergelijken.Het is daarbij aanbevolen om voor vertrek al een huurauto te hebben gereserveerd. Zo voorkom je dat je uiteindelijk zonder auto komt te staan, terwijl je op vakantie juist zorgeloos wilt kunnen genieten. Bij de reservering zal een kleine aanbetaling worden gevraagd. De daadwerkelijke betaling volgt pas dus later.

2) De auto ophalen bij de verhuurder Bij aankomst op je vakantiebestemming dien je de auto te gaan ophalen. Je laat daarbij je paspoort zien en de creditcard waarmee de reservering reeds is geplaatst. Zorg er voor dat de naam op de kaart overeenkomt met de naam van de hoofdbestuurder. En dat natuurlijk ook het creditcard-nummer overeenkomt met de reservering. De kans is anders namelijk erg groot dat je de auto niet mee zal krijgen. Bij het krijgen van de sleutels controleer je altijd eventjes of er al enige schade zichtbaar is aan de auto. Geef dit ook direct aan, zodat je hier later niet van beschuldigd kan worden.

3) De auto weer inleveren na de vakantie Wanneer je de auto weer op tijd inlevert, wordt er gekeken of er geen schade is toegebracht tijdens de verhuurperiode. Ook eventuele verkeersboetes worden direct (of later nog) verrekend. Zorg er voor dat je de auto inlevert met een volle tank, zodat hier ook geen verdere kosten voor worden gerekend.

4) Afrekening controleren Na het inleveren van de auto wordt de reservering omgezet naar een daadwerkelijke afschrijving. Dit betreft de huurprijs plus eventuele eigen risico op mogelijke schade die je hebt opgelopen. Het eigen risico wordt door sommige creditcard aanbieders (gedeeltelijk) gedekt, waardoor je geen verdere kosten hebt. Is dit echter niet van toepassing, dan wordt de waarborgsom in zijn geheel weggestreept. Je bestedingslimiet is nu ook weer automatisch verhoogd.

Klopt er iets niet? Neem dan contact op met je bank of ICS en dien waar nodig een betwisting in om alsnog je geld terug te ontvangen. Zo, jouw zorgeloze reis kan beginnen!

Meer financieel nieuws...