Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Tips om te 'verdienen' aan uw zorgverzekering en pensioen

Door uw huidige verzekeringen aan te passen aan uw huidige situatie, kunt u veel besparen. Ook kunt u zo veel meer aan uw pensioen verdienen, zodat u daarvan bijvoorbeeld een keer extra op vakantie kunt.

Veel van uw vaste kosten gaan op aan zaken als uw verzekeringen, energie, boodschappen, tv, internet aansluiting en bijvoorbeeld uw pensioen. Ze komen elke maand terug en worden soms zelfs automatisch via uw loon verrekend. U merkt het dan niet, maar het kost u uiteraard wel inkomen. Gelukkig kunt u hier ook wat aan doen. Hoe? Door goed te vergelijken welke diensten bij uw situatie en gezin passen. Een aantal voorbeelden:

Uw zorgverzekering vergelijken

Halverwege november heeft u weer de kans om uw zorgverzekering te vergelijken met andere polissen. Zeer verstandig, want uw eigen polis kan ten opzichte van het lopende jaar flink veranderd zijn op gebied van premie of dekking. Misschien krijgt u wel veel minder terug voor uw maandelijkse inleg dan daarvoor en past daarom de verzekering niet meer bij u. Misschien gaat uw premie met wel 10 euro p.p. omhoog, ook dan kan het lonen om even rond te kijken. Zorgverzekeringen vergelijken is eenvoudig en kan u veel geld besparen. Zorg ervoor dat u alle informatie bij de hand heeft, zoals BSN nummers, rekeningnummers en de premie en dekking voorwaarden van uw huidige verzekering. Zo kunt u snel de juiste keuze maken.

Alle beetjes helpen

Soms lijkt het nauwelijks te lonen om over te stappen. Omdat u misschien maar een euro of vijf per maand bespaart. Toch kan dit behoorlijk oplopen. Want 5 euro per maand is toch 60 euro per jaar. En wanneer u vijf jaar klant bent, scheelt dit wel 300 euro. Daarnaast zijn er veel zaken waar u een aantal euro per maand op kunt besparen. Als u dat allemaal op dezelfde manier bij elkaar optelt, komt u toch op een aanzienlijke besparing uit die u vast aan iets leukers kunt uitgeven. Ook kan het zijn dat u meer waar krijgt voor hetzelfde geld, omdat u welkom geheten wordt met een welkomstactie. Dat kan zijn in de vorm van een cadeau, korting of een extra TV kanalen pakket voor een bepaalde tijd. Toch mooi meegenomen.

Ook uw pensioen kunt u vergelijken

Wanneer u een zogeheten pensioenverzekering heeft, dan krijgt u aan het einde van deze looptijd (voor de datum dat u met pensioen gaat) een aanbod van uw verzekeringsmaatschappij of pensioenfonds. Hierin staat welk bedrag u op welke manier gaat krijgen nadat u officieel met pensioen bent gegaan. U hoeft hier echter niet mee akkoord te gaan, dat is een keuze. U mag namelijk shoppen en uw aanbod bij andere partijen neerleggen. Ook zij kunnen u een aanbod doen, dat mogelijk beter is dan uw huidige maatschappij. Het kan u in sommige gevallen tientallen euro?s per maand meer opleveren voor hetzelfde pensioen. Ook hier loont vergelijken. Gaat u binnenkort met pensioen? Kijk dan hier wanneer u uw pensioen wilt vergelijken.

Zoals u ziet, zijn er verschillende mogelijkheden en redenen om te vergelijken. Samen betalen we namelijk heel veel voor onze vaste lasten en de slimme consument kijkt goed om zich heen. Het kan misschien wel een extra vakantie elke drie jaar opleveren. Toch een mooie incentive om even de tijd te nemen en goed op te letten.

Meer financieel nieuws...