Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Toename extra aflossingen hypotheek voorbij

De toename van extra aflossingen op de hypotheekschuld door woningbezitters is weer voorbij, zo meldt ING. Zowel Rabobank als ING nam eind vorig jaar waar dat hypotheekhouders extra gingen aflossen.

De toename van extra aflossingen op de hypotheekschuld door woningbezitters is weer voorbij, zo meldt ING.

Zowel Rabobank als ING nam eind vorig jaar waar dat hypotheekhouders extra gingen aflossen vanwege de situatie waarin de woningmarkt verkeert. ING meldt echter nu dat het door woningbezitters extra afgeloste bedrag in het eerste kwartaal te vergelijken is met het kwartaal van een jaar eerder.

Volgens de ING ging het om extra hypotheekaflossingen van 100 euro per week. Een andere constatering van de bank is dat hypotheekhouders nu ten opzichte van eerder relatief veel bewuster zijn van de hoogte van hun schuld in verhouding tot de waarde van hun huis.

Rabobank reageert voorzichtig op de uitspraken van ING, laat staan dat de bank de trend wil bevestigen. “Het is inderdaad nog te vroeg om te spreken van een echte trend. We wachten de komende maanden af hoe het extra aflossen van schulden zich ontwikkelt”, aldus een woordvoerder van de bank.

Meer financieel nieuws...