Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Vertrouwen beleggers blijft afnemen

Het gaat niet goed met het vertrouwen van beleggers. De aanblijvende financiële problemen in de eurozone hebben ervoor gezorgd dat die afgelopen maand een flinke tegenslag te verwerken heeft gekregen.

Beleggers hebben net zo weinig vertrouwen als in november vorig jaar, aldus ING. Er is nog maar een kwart van de beleggers overgebleven die denkt dat hun portefeuille aan aandelen de komende 3 maanden meer waarde krijgt. Nog maar 12 procent heeft hoop de financiële situatie in de eurozone diezelfde periode verbetert.

Het pessimisme van de beleggers is te wijten aan de schuldencrisis. De crisis in de eurozone heeft voor flinke dalingen op de internationale beurzen gezorgd.

ING-econoom Bob Homan stelt dat beleggers hun keuzes laten afhankelijk van Europese politici. “Er is een politieke oplossing nodig. Berichten over een nieuw reddingsplan voor Spanje of verdere Europese integratie kunnen het vertrouwen helpen”, aldus Homan.

Volgens Homan is er sprake van een heuse cyclus in het vertrouwen. “Eerst grijpen centrale banken en overheden in en veert het vertrouwen op. Dat effect ebt weg en dan vallen de markten terug. Vervolgens komt de politiek met iets nieuws en begint de cyclus opnieuw.”

Meer financieel nieuws...