Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Verzekeraars bieden op Aziatische verzekeringstak ING

Ongeveer tien geïnteresseerden hebben zich gemeld voor de Aziatische levensverzekeringstak van ING. Onder andere de grote verzekeraars Manulife Financial Corp en Metlife deden een eerste bod.

Ongeveer tien geïnteresseerden hebben zich gemeld voor de overname van de Aziatische levensverzekeringstak van ING. Onder andere de grote verzekeraars Manulife Financial Corp en Metlife deden een eerste bod. Dat meldt persbureau Reuters.

Als de bron van Reuters klopt, dan hebben ongeveer tien verzekeraars bedragen geboden van 6 tot 7 miljard euro. Vijf bedrijven willen de gehele Azië-divisie van ING overnemen, maar ING, maar ING heeft toegezegd zijn verzekeringstak en vermogensbeheertak afzonderlijk van elkaar te willen verkopen.

Aan het einde van deze maand blijven nog enkele bieders over en mocht daarna de overname doorgaan, dan kan het een van de grootste overnamedeals op verzekeringsgebied ooit worden in Azië.

Het verkopen van de activiteit van ING in Azië moet ervoor zorgen dat de bankverzekeraar 3 miljard euro aan staatssteun kan terugbetalen.

Meer financieel nieuws...