Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Vier betalingsmethodes die jij moet overwegen voor je webshop

Ben jij de beheerder van een webshop? Dan is het belangrijk dat je jouw klanten een zo gebruiksvriendelijke ervaring biedt. Betalingsmethodes spelen hier een belangrijke rol in: als een klant niet kan betalen op de geprefereerde manier, kan het zo maar eens een annulering van diens bestelling betekenen. We helpen je graag om op dit onderdeel in te spelen, door in deze blog vijf betalingsmethodes te benoemen die jij moet overwegen toe te voegen. Succes!

1. Creditcard

In Nederland is de creditcard niet bijzonder groot. Dit is voor sommige bedrijven een reden om deze betalingsmethode niet toe te voegen aan hun website, maar dit is een grote fout. Wereldwijd gezien is de creditcard namelijk de meest populaire betalingsmethode. Wil jij je ook richten op internationale klanten, dan is deze methode dus onmisbaar.

2. Tikkie

Eigenlijk is het een verkapte vorm van iDeal, maar door het toenemende aantal betaalverzoeken, wordt Tikkie steeds groter. Dit kan ook interessant zijn voor jouw webshop: in plaats van je klanten te laten betalen op een normale wijze, stuur je ze een link naar een Tikkie. Deze is vervolgens gewoon met de bank te betalen, maar jij laat wel zien met je tijd mee te gaan.

3. E-wallet

Cryptovaluta behoren nog altijd tot de snelst groeiende valuta’s wereldwijd. Wanneer jij de beheerder van een munt bent, wil je hier ook iets mee kunnen doen. Door op je webshop de e-wallet toe te voegen, geef je mensen die bijvoorbeeld solana kopen willen, ook een mogelijkheid om dit uit te geven. We zien de e-wallet de komende tijd alleen maar groter worden, dus het is ook nog eens een investering voor de toekomst.

4. Klarna

Een terugkerende trend in veel kledingwebshops is dat klanten kleding bestellen in meerdere maten, en de items die niet passen later retourneren. Een betalingsmethode die hierop inspringt, is Klarna. Deze laat de klant pas betalen nadat de bestelling volledig afgerond is. Zo worden de geretourneerde kosten er ook al afgehaald. Voor een gebruiksvriendelijke ervaring is dit ook gewenst, omdat veel klanten het niet fijn vinden om zo’n groot bedrag van hun rekening te moeten missen, zelfs als ze weten dit later terug te krijgen.

Succes!

Nu jij weet welke betalingsmethodes allemaal effectief kunnen zijn, is er niks over dan deze toe te voegen aan je website. Gelukkig hoef je hier niet zelf een keuze in te maken: de combinatie van de verschillende methodes zal altijd het meest effectief zijn.

Meer financieel nieuws...