Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Vijf redenen dat mensen investeren in cryptovaluta

Het wordt steeds interessanter en populairder om te investeren in cryptomunten. Steeds meer mensen nemen de stap om daadwerkelijk cryptomunten aan te schaffen. Maar waarom eigenlijk? Wat is het aan dit fenomeen dat het zo interessant en aantrekkelijk maakt? De volgende vijf dingen zijn redenen dat mensen investeren in cryptovaluta.

1. Als manier van beleggen

Veel mensen investeren in cryptovaluta om hier zo winst mee te maken. Je kan het zien als dezelfde reden dat mensen bijvoorbeeld aandelen kopen. Als je het goed doet, kun je een deel van een munt kopen voor een relatief laag bedrag en kun je veel winst maken. Dat doe je door de koers goed in de gaten te houden en te kijken wanneer het beste moment is om het te verkopen.

2. Handig betaalmiddel

Tegenwoordig kun je op veel plekken betalen met grote cryptovaluta als bitcoin. Het is een handige manier om onderling geld naar elkaar over te maken en op websites waar het niet mogelijk is om met een normale Nederlandse bank te betalen, kun je wellicht wel met cryptomunten betalen.

3. Grote betrouwbaarheid

Cryptomunten worden eigenlijk altijd erg goed beveiligd. Wanneer je jouw bitcoin bewaart in een bitcoin wallet, weet je zeker dat ze veilig zijn en dat er niemand is die er zomaar bij kan. Bij onze traditionele valuta is dit niet het geval. Nu zeg ik niet dat je de banken in Nederland niet kunt vertrouwen, maar bij gebrek aan vertrouwen zijn cryptomunten zeker geen slecht alternatief. Normaliter verliest cryptovaluta niet zomaar zijn waarde. Er staat namelijk geen fysiek iets tegenover, wat bij sommige ‘normale’ valuta wel zo is.

4. Extra kosten omzeilen

Wil je graag geld overmaken naar het buitenland? Wanneer je dit op een traditionele manier doet, komen er vaak transactiekosten bij kijken. Het kost geld wanneer je van het ene land geld over wil maken naar het andere land wat ervoor zorgt dat er uiteindelijk minder geld over is. Wanneer je cryptomunten van de ene wallet naar de ander over wil maken, kost dit bijna niks. Mensen schaffen dus cryptomunten aan om zo de extra kosten te omzeilen.

5. Een waardevolle investering

Zoals eerder genoemd, verliest cryptovaluta normaal gesproken niet zomaar zijn waarde. Het is een waardevolle investering en mensen zullen altijd geïnteresseerd blijven in, zeker de grote, cryptomunten. Daarom is het geen slecht idee om hier wat geld in te investeren. Je zal ze voor je leven hebben, en wie weet haal je er flink wat extra geld uit.

Meer financieel nieuws...