Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Voordelige lening vinden: ontdek onze tips!

Zorg dat u goed nadenkt over welke lening bij u past, om later (onverwachte) financiële problemen te voorkomen.

U hebt uw droomhuis gevonden, het enige dat nu nog rest is het opbrengen van de financi?le kosten. Of misschien wilt u een stukje grond kopen, een nieuwe auto aanschaffen of uw huis verbouwen. Wat de reden ook is, geld lenen biedt in veel gevallen uitkomst.

Kan ik geld lenen?

Wacht nog even met rentetarieven en leningen vergelijken, want eerst is het belangrijk om te kijken of u in aanmerking komt voor een lening. Let op de volgende punten:

  • Heeft u een BKR-registratie?.. De meeste mensen hebben dit, het betekent dat u al een lening of krediet hebt. Het is het meest gunstig om er geen te hebben, maar het betekent niet dat u met een registratie geen kans maakt op een lening. Het hangt af van de hoogte van de BKR-notering. Mogelijk hangen er extra voorwaarden aan de lening vast, zoals een woekerrente (extreem hoge rente).
  • Heeft u een vast inkomen?.. Een vast contract speelt erg in uw voordeel bij het afsluiten van een lening. Het hebben van een uitkering is daarentegen in uw nadeel.
  • Kunt u een onderhandse lening afsluiten?.. Oftewel geld lenen bij familie, vrienden of bekenden. Als dit kan dan heeft u met bovengenoemde minder te maken. Zorg er wel altijd voor dat alles netjes op papier staat, zodat conflicten en vervelende privésituaties voorkomen worden.

Verder zijn er nog meer punten die van invloed zijn op het afsluiten van een lening en de hoogte daarvan. Het is helemaal afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Het is daarom altijd slim om even online te checken of u in aanmerking komt. Of vraag advies bij uw eigen bank.

De voordeligste lening vinden!

Komt u in aanmerking voor een lening? Dan is het nog een kwestie van de voordeligste lening vinden. Deze is dan weer afhankelijk van de hoogte van het bedrag en de gewenste looptijd.

De gemakkelijkste manier om een voordelige lening te vinden is door een online vergelijker in te vullen. U kunt heel gemakkelijk geld lenen vergelijken op Geld.nl. U krijgt dan direct een overzicht van de beste opties voor uw persoonlijke situatie. Zo werkt het:

  1. vul het bedrag in dat u wilt lenen;
  2. geef aan waarvoor u het bedrag wilt gebruiken;
  3. laat een aantal persoonlijke gegevens achter, zoals geboortedatum, woon- en gezinssituatie en de status van uw werkcontract;
  4. kies de gewenste looptijd van de lening (van 12 tot 120 maanden);
  5. nu krijgt u een overzicht van alle aanbieders van leningen, inclusief de rente, de maandlasten en de overige voorwaarden, ideaal!

Veel succes met het vinden van de beste lening voor uw situatie. Hopelijk bent u met deze tips al een eind op weg.

Meer financieel nieuws...