Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

VVD pleit weer voor hogere hypotheek

De VVD pleit er weer voor dat kopers van huizen een hypotheek kunnen afsluiten die hoger uitvalt dan de koopprijs van de woning. Ook vindt de politieke partij dat ouders belastingvrij 100.000 euro kunnen schenken.

De VVD pleit er weer voor dat kopers van huizen een hypotheek kunnen afsluiten die hoger uitvalt dan de koopprijs van de woning. Ook vindt de politieke partij dat ouders belastingvrij 100.000 euro kunnen schenken aan hun kinderen mits zij er een huis voor kopen. Dat meldt het AD op basis van het deel van het conceptprogramma dat de krant in handen heeft.

Momenteel is de maximale hypotheek die huizenkopers kunnen afsluiten 106 procent van de waarde van een huis. VVD, CDA, D66, GroenLinks en Christenunie kwamen in het Lente-akkoord overeen dat die norm wordt verlaagd naar honderd procent. De VVD komt daar dus nu op terug. Voornaamste reden is dat de liberale partij de woningmarkt wil hervormen.

Een hogere hypotheek moet het mogelijk maken om bijvoorbeeld de kosten van de aanschaf van een woning te financieren. De VVD wil verder dat de overdrachtsbelasting wordt afgeschaft en ook moeten starters meer mogelijkheden krijgen de hypotheekrente in zijn geheel af te trekken.

Een woordvoerder van de VVD heeft het conceptprogramma dat het AD in handen heeft bevestigd. De financiële onderbouwing, waarvan de cijfers nog moeten worden doorgerekend, ontbreekt echter nog volgens hem. Aanstaande vrijdag presenteert de VVD het conceptverkiezingsprogramma. In de plannen staat ook dat de VVD pleit ervoor pleit dat ouders een belastingvrije schenking aan hun kinderen kunnen doen van een ton voor de aankoop van een huis.

Meer financieel nieuws...