Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Waarde euro naar laagste punt in 21 maanden

De aanhoudende onzekerheid over de Europese schuldencrisis en de matige Europese economie hebben ervoor gezorgd dat de druk op de waarde van de euro flink is opgeschroefd.

De aanhoudende onzekerheid over de Europese schuldencrisis en de matige Europese economie hebben ervoor gezorgd dat de druk op de waarde van de euro flink is opgeschroefd. Dat meldt NU.nl.

De koers van de euro bereikte woensdag het punt van 1,2612 dollar. Dat is het laagste niveau sinds 21 maanden, 25 augustus 2010 om precies te zijn. De dalende waarde van de euro is te wijten aan de economische onrust in Europa. Onder andere de economische en politieke situatie in Griekenland spelen hierbij een grote rol.

Vlak na het dieptepunt verbeterde de koers tot 1,2640 dollar, maar ook dat niveau is erg laag te noemen. Het zelfde dieptepunt werd in januari van dit jaar ook bereikt.

Begin deze maand leek de euro nog aan de betere hand. Zo werd de Europese munt verhandeld voor 1,32 dollar. De financiële situatie in Griekenland hebben dus grote gevolgen voor de rest van de eurozone.

Meer financieel nieuws...