Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Waarschuwing: valse IBAN phishing mails in omloop

Er zijn valse e-mails in de omloop over IBAN, namelijk phishing e-mails. Er wordt gevraagd om gegevens in te vullen of een link aan te klikken. Doe dit absoluut niet!

Tot onze spijt is ons ter ore gekomen dat er zogeheten Phishing e-mails worden verstuurd met daarin de strekking dat u als consument iets moet doen om overgezet te worden naar IBAN. In de phishingmails wordt gevraagd om een bestand te openen of een link aan te klikken.

Het beste wat u kunt doen is deze e-mails direct verwijderen. Ze zijn namelijk niet afkomstig van ons, niet van uw bank, niet van DNB en ook niet van andere instanties. Het zijn nep mails om uw gegevens te ontfutselen of om een virus te installeren op uw computer. Trap er vooral niet in, open de mails niet en verwijder ze direct. Dien daarnaast een klacht in bij bijvoorbeeld Spamklacht.nl.

Phishing Emails zijn een veelgebruikt middel om mensen gegevens en daarmee vaak ook geld afhandig te maken. Er wordt gevraagd om persoonlijke gegevens zoals uw bankrekeningnummer. Uw bank of andere overheidsinstantie zal hier NOOIT om vragen via een e-mail; doe het dus niet!

Meer financieel nieuws...