Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Waarschuwing voor IBAN phishing

Er gaan momenteel veel phishingmails in het rond met als rede de overgang naar IBAN nummers. De Nederlandse Bank heeft al circa 30 sites kunnen blokkeren, maar deze zogenoemde phishing bendes houden hardnekkig vol.

Er gaan momenteel veel phishingmails in het rond met als reden de overgang naar IBAN nummers. De Nederlandse Bank heeft al circa 30 sites kunnen blokkeren, maar deze zogenoemde phishing bendes houden hardnekkig vol.

U hoeft zelf uw rekening niet aan te passen aan IBAN

De strekking van de verzonden phishing mails is dat mensen hun rekeningnummer moeten aanpassen naar IBAN. Als dit niet op tijd gebeurd, zouden er volgens deze mails kosten aan verbonden zijn. Ga echter nooit op dergelijke mails in, het is onzin en niemand hoeft zijn of haar rekeningnummer zelf om te zetten naar de nieuwe IBAN standaard en kosten komen er al helemaal niet bij kijken.

Banken niet klaar voor IBAN?

Geruchten gaan er ook in de ronde dat banken zelf nog steeds niet goed voorbereid zijn op de komst van IBAN. Zo zal de ABN Amro bank in bepaalde correspondentie nog steeds geen IBAN maar gewone rekeningnummers vermelden, zodat de consument vervolgens het IBAN nummer moet gaan opzoeken op Ibannl.org. En dat terwijl we binnen nu en een half jaar toch echt definitief overstappen op IBAN. Werk aan de winkel voor de banken!

Meer financieel nieuws...