Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Wat houdt American factoring in?

Voor veel ondernemers is factoring een ideale uitkomst. Dankzij deze financieringsvorm heb je snel de beschikking over je zuurverdiende centen, waardoor je zelf aan je betalingsverplichtingen kunt voldoen. Ook hoef je geen tijd te besteden aan bijvoorbeeld het versturen van betaalherinneringen.

Voordat je met factoring van start gaat, moet je een goede vergelijking maken tussen twee vormen. Je kunt voor de t vorm van factoring kiezen, maar ook voor American factoring. De laatste is een specifieke variant, waarover hieronder meer informatie wordt gegeven.

American factoring

American factoring kun je zien als een variatie op de normale vorm van factoring. Bij de normale vorm van factoring stuur je elke factuur door naar het factoringbedrijf, maar die verplichting heb je bij American factoring niet.

Bij American factoring bepaal je zelf welke facturen je wel en niet doorstuurt. Dit brengt twee belangrijke voordelen met zich mee: je houdt alle touwtjes in eigen handen en je bespaart de nodige kosten.

Dit heeft puur te maken met de kosten die je aan het factoringbedrijf kwijt bent. Over elke factuur die het factoring aan je uitbetaalt, betaal je een bepaalde commissie. Hoe meer facturen je stuurt, hoe hoger de totale commissie oploopt. Door bepaalde facturen niet door te sturen, bespaar je dus geld.

Welke facturen hoef je niet door te sturen? Dit zijn bijvoorbeeld facturen van klanten die normaal gesproken op tijd betalen. Heb je bijvoorbeeld een klant die altijd binnen een paar werkdagen de factuur betaalt? Dan hoef je de factuur voor die klant niet naar het factoringbedrijf door te sturen.

Wat kost American factoring?

De twee meest gestelde vragen over factoring zijn ‘wat is factoring?’ en ‘wat kost factoring?’. Om het antwoord op de tweede vraag te geven, moeten we naar het factoringbedrijf kijken.

Dit bedrijf krijgt jouw factuur binnen en betaalt de factuur direct. Vervolgens gaat het bedrijf het bedrag bij jouw klant innen. Dit doet het bedrijf niet gratis, maar hier vraagt het bedrijf een bepaalde commissie voor. Bij veel factoringbedrijven is deze commissie 2% of 3%.

Verstuur je een factuur van duizend euro? Dan betekent dit dat je twintig of dertig euro kwijt bent aan de kosten voor het factoringbedrijf. Dit bedrag valt op zich mee, maar ga eens na als je twintig facturen per maand verstuurt. De kosten voor factoring lopen dan al snel op.

Door voor American factoring te kiezen, bespaar je de mogelijke kosten. Verstuur je dankzij American factoring voor nog maar 6000 euro aan facturen? Dan betaal je nog maar 120 à 180 euro aan kosten. Met deze vorm van factoring bespaar je onderaan de streep veel geld.

Meer financieel nieuws...