Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Wat is Carcano en hoe moet je erin in investeren?

De cryptocurrency is dit jaar wederom erg populair geworden onder investeerders. Zowel grote als kleine investeerders zijn het nut in gaan zien van de blockchain. Onder de cryptocurrency zijn er een aantal coins zeer populair. Een van de grootste cryptomunten is Cardano (ADA).

Wat is Cardano?

Cardano is opgericht door een van de oprichters van Ethereum. De munt die Charles Hoskinson heeft gemaakt (ADA) heeft ook veel weg van Ethereum. Echter, ten opzichte van Ethereum en andere bekende cryptomunten is Cardano de eerste coin die bewezen werkt op wiskundige theorieën. Er zijn verschillende universiteiten die hebben geholpen bij het ontwikkelen van de coin. De naam Cardano komt ook niet zomaar ergens vandaan. Gerolamo Cardano is namelijk een wiskundige die tijdens de Renaissance veel invloed heeft gehad op de wiskunde zoals die er nu uitziet.

Hoe is de Cardano blockchain opgebouwd?

Cardano is opgebouwd uit twee verschillende lagen. Het gaat hierbij om de Cardano Computation Layer (CCL) en de Settlement Layer (CSL). Doordat de coin uit twee lagen is opgebouwd, kunnen transacties gescheiden worden van de achterliggende logica. In de CCL laag worden de contracten opgeslagen en in de CSL laag wordt er bijgehouden hoeveel coins er verplaatst moeten worden van wallet.

In Cardano investeren

Cardano wordt door velen gezien als een innovatief project dat de toekomst heeft. Wereldwijd zijn er miljoenen mensen die een groot gedeelte van hun vermogen in de coin hebben geïnvesteerd. Mocht je zelf van plan zijn om te investeren in Cardano, dan is het belangrijk om er vooral goed bij stil te staan dat de Cardano koers erg volatiel is. In een korte tijd kan je erg veel geld verliezen, maar eventueel ook verdienen.

Cardano kopen bij een betrouwbare exchange

Indien je geld wilt investeren in Cardano, is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een betrouwbare exchange. Let hierbij goed op de commissie die je moet betalen. Je kunt namelijk eenvoudig geld besparen door verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Echter, het is hierbij wel belangrijk om in het achterhoofd te houden dat niet elke exchange even betrouwbaar is. Als je zekerheid wilt, kun je het beste Cardano kopen bij een bekende exchange. Lees de voorwaarden goed door en start met het investeren in Cardano. Start overigens wel met een klein bedrag en leer daarmee hoe volatiel de markt is als je erin hebt geïnvesteerd.

Meer financieel nieuws...