Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Welke opties heb je om je auto te financieren?

De aanschaf van een een nieuwe auto kost altijd geld. Er zijn verschillende manieren om deze aankoop te financieren. Door goed je opties te vergelijken kun jij zo voordelig mogelijk in een nieuwe auto rijden. Lees snel verder als jij zit te popelen om een nieuwe auto te kopen, maar twijfelt je of je de juiste financiële middelen hebt. In dit artikel ontdek je de verschillende mogelijkheden die er zijn.

Spaargeld

De meest voor de hand liggende optie voor het aanschaffen van een nieuwe auto is om het te kopen met spaargeld. Dit is de goedkoopste optie, maar dit is natuurlijk niet voor iedereen mogelijk. Een auto is vaak een dure investering waar je enige tijd voor gespaard moet hebben.

Private lease

Private lease wordt ook wel operationele lease of operational leasing genoemd. Het voordeel van private lease is dat het door de wet niet als lening wordt gezien. Private lease houdt in dat je een auto huurt voor een bepaalde tijd. Je betaald deze “huur” per maand. Na de leaseperiode ben je geen eigenaar van de auto, wel heb je de optie om de auto na afloop af te kopen. Lees voordat je je leasecontract tekent de voorwaarden goed door.

(auto) Lening

Een andere optie is om een lening af te sluiten om de aankoop van de auto te financieren. Je kunt kiezen voor een persoonlijke lening, een autolening of een doorlopend krediet. Een doorlopend krediet is vaak niet de juiste optie dus daar zullen we niet dieper op ingaan. Bij een persoonlijke lening wordt het geleende bedrag in één keer uitbetaald door de bank, daarna wordt het geleende bedrag en de rente in termijnen terugbetaald. Een autolening is een kredietvorm die speciaal voor de aankoop van een nieuwe auto in het leven is geroepen. Deze vorm van lenen lijkt op een persoonlijke lening. Een autolening wordt gekenmerkt door een lage kostprijs. Deze lage prijs komt doordat de bank geen groot risico aangaat met deze lening. In de kredietovereenkomst zijn namelijk een aantal waarborgen door de bank ingebouwd. De belangrijkste waarborg is dat de bank het recht heeft de auto in beslag te nemen als blijkt dat de kredietnemer niet langer aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen.

Lease-auto van de werkgever

Je kunt afspreken dat de lease-auto die jouw werkgever ter beschikking krijgt ook privé mag gebruiken. Dit wordt als loon gezien en daarom belast. Dit wordt gedaan in vorm van een percentage van de catalogusprijs van de auto. Wil je een lagere bijtelling dan kun je het beste voor een energiezuinige auto kiezen, dat is voordeliger dan een ‘benzineslurper’. Je kunt deze bijtellingen vermijden door niet privé met de auto te rijden maar dan moet je wel een rittenregistratie bijhouden.

Meer financieel nieuws...