Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Wereldbank verwacht terugloop groei Aziatische economieën

De economie in China en de rest van Zuidoost-Azië gaat minder sterk groeien dan aanvankelijk werd verwacht. Dat stelt de Wereldbank op basis van eigen nieuwe prognoses.

De economie in China en de rest van Zuidoost-Azië gaat minder sterk groeien dan aanvankelijk werd verwacht. Dat stelt de Wereldbank op basis van eigen nieuwe prognoses.

De economische groei in Zuidoost-Azië gaat 7,6 procent bedragen. Dat is het laagste niveau van de afgelopen 2 jaar, zo meldt de Wereldbank. De groei van de Chinese economie komt uit op 8,2 procent tegenover 8,4 procent eind vorig jaar. China is nog altijd de tweede grootste economie van de wereld.

Als Aziatische landen het juiste beleid hanteren, kan een verdere achteruitgang beperkt blijven, benadrukt de Wereldbank. De ontwikkelingsbank doelt onder andere op het begrotingsbeleid van China die volgens de Wereldbank versoepeld zou moeten worden. Volgens de bank is het stimuleren van investeringen of de kredietverlening onnodig en ongunstig.

“Maatregelen die de consumptie stimuleren, zoals gerichte belastingverlagingen en uitgaven aan sociale voorzieningen moeten de grootste prioriteit krijgen”, vindt de Wereldbank. “Aziatische landen moeten zich meer richten op innovatieve industrieën en het verbeteren van de productiviteit.” Dat laatste moet voorkomen dat landen jarenlang gebukt gaan onder de beperkte vraag vanuit Noord-Amerika en Europa.

Volgens de ontwikkelingsbank heeft de Europese schuldencrisis wel degelijk invloed op Aziatische economieën. “De Europese Unie is goed voor een derde van de wereldwijde import. Een Europese recessie heeft daardoor onvermijdelijk consequenties voor Oost-Azië.”

Meer financieel nieuws...