Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Woekerpolis claims blijven binnenstromen

Heeft u een woekerpolis? Dan is actie vereist. Lees hier met welke stichting u het beste in zee kunt gaan en met welke absoluut niet!

De welbekende woekerpolis affaire is nog niet voorbij. ConsumentenClaim die de belangen behartigt voor duizenden mensen, heeft alweer 5000 nieuwe claims ontvangen. Het gaat om mensen die in de jaren 90 het product "Koersplan" bij Aegon hebben afgesloten. Van het Koersplan product zijn er in totaal 700.000 stuks afgesloten.

In totaal hebben nu 30.000 mensen een claim liggen bij een andere stichting, namelijk "Koers plan de weg kwijt". Deze stichting neemt nu geen nieuwe claims meer aan, maar bij ConsumentenClaim kan dit dus nog wel. Overigens kan het zijn dat andere producten dan Koersplan ook in aanmerking komen voor het predikaat woekerpolis.

Wat is een woekerpolis?

Veel verzekeringsmaatschappijen hebben ons de afgelopen jaren teveel kosten laten betalen. Kort gezegd komt het er op neer dat er aan het einde van de looptijd van de verzekering minder geld over is als beloofd. Het ingelegde geld is verdampt, opgegaan in rook. Aan kosten die de verzekeraars al die tijd hebben gemaakt, maar die buitensporig hoog waren en dus onredelijk.

Waar is dit geld gebleven?

Het ingelegde geld is bij de woekerpolissen naar allerlei zaken gegaan. Enkele voorbeelden zijn hoge kosten die de aanbieder zelf in rekening heeft gebracht, tegenvallende beurs resultaten en bijzondere effecten zoals het fata morgana effect, het hefboom effect en het inteereffect.

Wie kan mij helpen met mijn woekerpolis?

Er zijn in principe drie partijen die eventueel kunnen helpen met uw woekerpolis. Zo is er de Stichting Woekerpolisclaim. Deze stichting heeft onderhandelingen gevoerd met verzekeraars, en hieruit is een helaas slechte compensatie regeling gekomen. De stichting is dan ook niet bepaald positief in het nieuws geweest. Wij raden aan om met deze stichting niet in zee te gaan.

Als tweede is er de Stichting Verliespolis. Ook deze partij is deels verantwoordelijk voor de slechte compensatieregeling. Net als Stichting Woekerpolisclaim heeft ook de Stichting Verliespolis nog geen enkele procedure gevoerd.

Als laatste is er Stichting Koersplan de Weg Kwijt. Deze Stichting komt echt op voor gedupeerden. Ze voeren momenteel een juridische procedure tegen verzekeraar Aegon om het product Koersplan. Een uitspraak van de Hoge raad zal in de loop van 2013 volgen. Wij raden dus aan om met deze stichting in zee te gaan.

Meer financieel nieuws...