Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Woonverzekering: Oost west, thuis best... Zo verzekert u uw huis

Wat zijn de verschillen en mogelijkheden van een inboedel-, opstal- en aansprakelijkheidsverzekering? We zetten het hier op een rij!

Wanneer u een eigen huis heeft, is het belangrijk dat uw verzekeringen in orde zijn. U weet immers maar nooit wat er voorvalt en als trotse eigenaar van een woning, is het wel zo'n prettig idee om goed verzekerd te zijn. Van brand- en stormschade tot een lekkage of pech tijdens een verbouwing. Het kan u allemaal gebeuren. Wanneer er onverwachts kosten ontstaan, wilt u niet in financiële problemen komen.

Om dit te voorkomen sluit u woonverzekeringen af. Denk hierbij aan de volgende:

  • Inboedelverzekering: voor onroerend goed, oftewel spullen in huis.
  • Opstalverzekering: voor schade aan huis en bijbehorende roerende zaken.
  • Aansprakelijkheidsverzekering: voor schade aan anderen.

Uw huis verzekeren? We gaan graag wat dieper in op de verschillende verzekeringen en bijbehorende risicodekking, zodat u weet waar u rekening mee moet houden.

Wat dekt een inboedelverzekering?

Wanneer er bij u ingebroken wordt, heeft u natuurlijk al ellende genoeg. Met een inboedelverzekering dekt u bijna alle schade die plotseling en onverwacht ontstaat. Denk hierbij aan ontploffing, stormschade of omgevallen bomen. Wel zo handig als je langs de kust woont en wel eens last hebt van harde windstoten bijvoorbeeld! Dan hoeft u zich in ieder geval geen zorgen de maken over de financiële gevolgen hiervan.

Bent u bang dat u door uw eigen schuld schade aan inboedel veroorzaakt? Breid dan uit naar een 'complete inboedelverzekering', zodat u ook dit risico afdekt. Zeker als u kinderen heeft, is deze uitbreiding geen overbodige luxe. Tip: kies de verzekering die het beste past bij uw situatie. Dit kan naarmate de jaren vorderen uiteraard veranderen. Het is dus belangrijk dat u regelmatig uw woonverzekering eens goed onder de loep neemt.

Wat dekt een opstalverzekering?

Naast schade aan uw spullen, kan ook uw huis beschadigd raken door een brand of storm. Met een opstalverzekering zijn de financiële gevolgen van zo'n vervelende situatie gedekt.

Vandalisme, ontploffing, sneeuw- hagel- en overige waterschade, er kan van alles gebeuren. Door ook schade aangericht door uzelf of gezinsleden in uw verzekeringspakket te nemen, bent u compleet verzekerd.

Wat dekt een aansprakelijkheidsverzekering?

Een bal door het raam van uw buurman, een vaas kapot stoten in het huis van uw beste vriend, of een onverwachts ongeluk door uw schuld waarbij iemand in het ziekenhuis belandt? Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ja, helaas is het echt zo!

Als u de schade veroorzaakt heeft, brengt het niet alleen een vervelend gevoel met zich mee, maar ook financiële gevolgen waar u niet op zit te wachten. Met een aansprakelijkheidsverzekering dekt u uzelf financieel in, zodat u niet ook nog eens in geldproblemen komt.

Vergelijk regelmatig uw woonverzekering

Bent u op zoek naar (een van) bovengenoemde verzekeringen of overweegt u over te stappen? Denk er dan goed over na wat u allemaal belangrijk vindt om te verzekeren en hoeveel eigen risico u aanvaardbaar vindt. Maak doordachte keuzes? Dit kan ook naarmate de jaren vorderen, wel eens veranderen. Controleer dus regelmatig of uw huidige woonverzekering nog voldoet. Heeft u bijvoorbeeld veel dure spullen in huis, dan verzekert u uw spullen logischerwijs voor meer risico's, dan wanneer u weinig waardevols in huis heeft. Dit is altijd een afweging en uw inboedelverzekering vergelijken is daarom zeker een aanrader.

Wanneer u een nieuw contract aangaat, leest u altijd de kleine lettertjes, zodat u op de hoogte bent van de uitzonderingen van uitkering en u een goede keuze kunt maken. We wensen u veel succes met het samenstellen van uw verzekeringen.

Meer financieel nieuws...