Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Zakelijk financieren? Hoe zit dat eigenlijk?

Je hebt vast al een keer eerder gehoord dat bedrijven voor een zakelijke financiering kunnen kiezen. Elke zakelijke financiering wordt voor een ander doel gebruikt. Het is om die reden belangrijk om de juiste financiering te kiezen. Wil je meer weten over zakelijke financieringen voor bedrijven? Dan zit je hier goed. Blijf hieronder verder lezen voor meer handige informatie over de zakelijke financieringen. Misschien heb je er wat aan!

Verschillende soorten

Bij zakelijk financieren is het verstandig om rekening te houden met de verschillende soorten financieringen. De populairste financiering is de zakelijke lening. Met een zakelijke lening kan je een grote investering doen, zoals het aanschaffen van een machine. Veel mensen denken dat een zakelijke lening hetzelfde is als een zakelijk krediet, maar dat is helemaal niet waar.

Een bedrijfskrediet wordt ook wel een werkkapitaalfinanciering genoemd. Het is een financiering die het mogelijk maakt om de dagelijkse uitgaven van een bedrijf te kunnen betalen. Het speciale aan een bedrijfskrediet is dat je het geld kan blijven opnemen. Dit kan alleen als je de voorgaande opgenomen bedragen hebt terugbetaald natuurlijk. Bedrijfskrediet en bedrijfslening zijn de twee populairste zakelijke financieringen.

Financiering terugbetalen

Het is niet zo dat een zakelijke financiering gratis is. Je zal elke zakelijke financiering moeten terugbetalen. Dit doe je in maandelijkse termijnen. De hoogte hiervan wordt onder andere bepaald door de hoogte van het leenbedrag. Het maandelijkse bedrag dat je moet terugbetalen, wordt ook nog eens verhoogd door de rente.

Het fijne aan de rente is dat deze vaststaat voor de gehele looptijd. Je hoeft je dus niet zorgen te maken dat je opeens meer geld moet betalen per maand om de financiering terug te betalen. Overigens kan je extra aflossen als je daar behoefte bij hebt. Dit kan gewoon gratis, dus je hoeft niet extra bij te betalen. Hierdoor ben je sneller van de schuld af.

Financiering aanvragen

Het aanvragen van een zakelijke financiering moet ook behandeld worden. Het is uiteraard mogelijk om een financiering nog fysiek in de bank aan te vragen. Het nadeel hiervan is dat dit meestal heel lang duurt. Dat is dus niet zo handig als je op kort termijn een zakelijke financiering zou willen ontvangen.

Gelukkig is het ook mogelijk om een zakelijke financiering online aan te vragen. Dat gaat ook een stuk sneller. Je zal eerst een account moeten aanmaken met de juiste gegevens om een financiering aan te kunnen vragen. Daarna is het een kwestie van documenten uploaden en wachten op een persoonlijk aanbod. Als je tevreden bent met het aanbod, hoef je de aanvraag alleen nog maar af te ronden en dan kan je gaan genieten van de zakelijke financiering.

Meer financieel nieuws...