Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Zo is uw vermogen in vertrouwde handen

Als u zelf te weinig tijd hebt om uw vermogen zelf te beleggen kunt u dat laten doen door een vermogensbeheerder. Dit is een gespecialiseerde professional die de markt kent en zijn of haar kennis en kunde inzet om uw vermogen te laten groeien. Voor beheer van vermogen zijn verschillende soorten vermogensbeheerders waar u uit kunt kiezen. De meeste banken en verzekeraars hebben een eigen afdeling vermogensbeheer, maar er zijn ook financiële instanties die dit als specialisme aanbieden. Naast iemand van vlees en bloed is het mogelijk om een online vermogensbeheerder in de arm te nemen. Sommige mensen vinden het fijn dat ze contact hebben met iemand die ze persoonlijk kan adviseren. Een ander vindt een volledig geautomatiseerde online beheerder een prima oplossing. Het kan ook een kostenoverweging zijn, want een ‘menselijke’ is meestal duurder en er moet meer vermogen ingelegd worden in vergelijking met een ‘digitale’ variant. In dit artikel vertellen we wat een vermogensbeheerder doet en hoe u zeker weet dat uw vermogen in vertrouwde handen is.

Afspraken maken

Om te beginnen maakt u duidelijke afspraken met uw vermogensbeheerder over het doel dat u voor ogen heeft. De reden van beheer van vermogen kan uiteenlopen van extra pensioenopbouw tot een jaar onbetaald verlof en van die ene droomauto tot de studie van kinderen of kleinkinderen. Daarnaast is het belangrijk om te bepalen welke risico’s u kunt en wilt lopen.

Dit doet een vermogensbeheerder

Als uw financiën, beleggingsdoel en risicoprofiel helder zijn zal de vermogensbeheerder een beleggingsstrategie voorstellen waarmee u uw doel kunt realiseren. Na akkoord worden deze vastgelegd in een overeenkomst en wordt een beleggingsrekening voor u geopend. Daarna zal de vermogensbeheerder beleggingen voor u kopen en verkopen om uw vermogen te laten groeien. De beheerder deelt regelmatig rapportages met u over de voortgang van het vermogensbeheer. Ook wordt er met enige regelmaat gekeken of uw beleggingsdoel niet is veranderd en of het beleggingsprofiel nog wel bij u past. Indien nodig wordt er dan bijgestuurd.

Persoonlijk vermogensbeheer

Wanneer u behoefte hebt aan persoonlijk contact is persoonlijk vermogensbeheer een prima oplossing. U hebt een vast contactpersoon die u kunt benaderen voor overleg. Een bancaire benaming voor persoonlijk vermogensbeheer is ‘private banking’. Om uw vermogen door een van deze partijen te laten beheren is wel een flink vermogen nodig, vaak ligt de ondergrens bij 100.000 euro.

Online vermogensbeheer

In deze digitale tijd kunt u uiteraard ook kiezen voor online vermogensbeheer. In dat geval gaat alles via de website van de financiële instantie. Het grote voordeel is dat u dan al met een paar duizend euro kunt instappen. Vaak moet u een vragenlijst invullen waaruit een ideaal beleggingsprofiel rolt. Ook rapportages over uw beleggingen krijgt u digital. Meestal heeft de digitale vermogensbeheerder een app waarop u de voortgang kunt volgen, vragen kunt stellen en veranderingen aan kunt brengen.

Meer financieel nieuws...