Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Zo kun je een zakelijke lening aanvragen

Stel je bent een bedrijf gestart, maar wil in het tweede jaar meer gaan investeren in apparatuur. Sommige processen wil je verbeteren, maar daar heb je niet het vermogen voor. In dat geval kun je beter gaan lenen. Je sluit dan een zakelijke lening af die je op enig moment weer terug moet gaan betalen. Dit geeft je ruimte om al te investeren in nieuw apparatuur, voordat je er vermogen voor hebt. Maar, hoe vraag je een zakelijke lening aan? We leggen het allemaal uit in dit artikel.

Het steuntje in jouw rug!

Een zakelijke lening is dat ene laatste steuntje in jouw rug dat je kunt gebruiken. Het kan namelijk wel eens lastig zijn om genoeg vermogen bij elkaar te verdienen. In dat geval komt een zakelijke lening goed van pas. Het zorgt ervoor dat je jouw plannen door kan zetten en daardoor meer omzet kunt behalen. Zo heb je ook meteen genoeg vermogen op den duur om de lening af te lossen.

Hierom leen je

Een zakelijke lening wil je natuurlijk niet zomaar afsluiten, want geld lenen kost geld. Dat weten we natuurlijk allemaal. Toch kom je soms in situaties waarbij een lening je verder op weg kan helpen. Denk bijvoorbeeld aan de covid-periode. Veel mensen hadden toen te kampen met een tijdelijk inkomstenverlies. In dat geval zou je graag een overbrugging willen. Dat is een reden om een zakelijke lening aan te vragen.

Er zijn meerdere redenen waarvoor je geld kunt lenen. Denk bijvoorbeeld aan een verbouwing die je niet langer uit kunt stellen. Of wat dacht je van de inkoop van voorraad? Dat zijn allemaal zaken waarvoor je een zakelijke lening aan kunt vragen. Ook de investering in apparatuur valt daaronder. Of het betalen van belastingen en facturen. Allemaal zaken waar je in eerste instantie geld voor leent, maar waardoor je later meer omzet kunt omzetten.

Zo regel je het

Het aanvragen van een zakelijke lening hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Je kunt deze namelijk online aanvragen. Binnen 1 dag hoor je dan of je de zakelijke lening krijgt. Indien het bedrag dat je wil lenen wordt goedgekeurd. Dan kun je het geldbedrag al binnen 3 dagen op jouw rekening verwachten. Je bent dus erg snel voorzien van informatie. Zo weet je altijd waar je aan toe bent.

Zakelijke lening voor iedereen

Als je een onderneming hebt, dan kun je in principe zakelijk lening. Hoeveel je echter kunt lenen is natuurlijk afhankelijk van bepaalde factoren. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk hoe gezond jouw bedrijf is. Hierbij wordt er ook gekeken naar de omzet van het afgelopen jaar en het verloop van de omzet. Blijft de omzet stabiel of stijgt deze elke maand? Zijn er ook maanden tussen dat het stagneert of zien de prognoses er goed uit?

Per situatie zal het dus verschillen hoeveel je kunt lenen. Uiteraard kun je altijd proberen om een zakelijke lening aan te vragen. Je krijgt vanzelf wel te horen of de lening door kan gaan of juist niet.

De verschillende leningen

Het verschilt natuurlijk ook per kredietverstrekker hoeveel je kunt lenen. De ene partij wil heel veel documenten zien, terwijl je bij de ander alleen je bankafschriften van een jaar terug moet kunnen aantonen. Er zitten dus aardig wat verschillen tussen de lening verstrekkers. Zo kan het aflossen bijvoorbeeld ook heel erg verschillen. De ene partij wil zijn lening maandelijks afgelost hebben, terwijl de ander de mogelijkheid biedt om te lossen via pinafroming. Dat aflossen via pin afroming is in ieder geval heel interessant. Zo wordt er namelijk een percentage van je pinomzet gebruikt om je lening af te lossen. Op de ene dag is dat natuurlijk meer dan op de andere dag. Al met al ben je zo wel al bezig met de aflossing en dat geeft veel rust.

Meer financieel nieuws...