Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Zorgpremies 2013 bijna bekend

Het duurt niet lang meer voor alle zorgpremies bekend zijn voor 2013. De komende twee weken zullen de zorgaanbieders stuk voor stuk hun nieuwe premie bekend maken. Een aantal zijn hierin koploper, en een wel heel bijzondere uitzondering is Menzis.

Het duurt niet lang meer voor alle zorgpremies bekend zijn voor 2013. De komende twee weken zullen de zorgaanbieders stuk voor stuk hun nieuwe premie bekend maken. Een aantal zijn hierin koploper, en een wel heel bijzondere uitzondering is Menzis. Niet alleen waren ze zeer snel met het publiceren van de premie zorgverzekering 2013, ook is het groot nieuws te noemen dat ze dit jaar met een verlaging komen van 6 euro per maand.

Echter is niet alles rooskleurig als het gaat om de zorgverzekeringen. Lang niet alle verzekeraars zijn van plan om hun premies te verlagen. Zo verhogen Stad Holland en Azivo hun premies, in een vreemd contrast tegenover Menzis, met 6 euro per maand. En voor iedereen geldt ook dat het eigen risico voor 2013 omhoog gaat; van 220 naar maar liefst 350 euro. Dat wordt dus altijd extra betalen voor mensen die zorgbehoevend zijn of dure medicijnen gebruiken.

Een ander opzienbarend nieuwsfeit is het plan van het kabinet voor het compleet op de schop gooien van het zorgpremie stelsel. De bedoeling is dat Nederlanders straks afhankelijk van hun inkomen een maandelijkse zorgpremie betalen die varieert tussen de 20 tot wel 482 euro. Het laatste bedrag is het geval bij een bruto jaarinkomen van meer dan 70.000 euro. Mensen met een hoog salaris worden dus extra belast op hun zorgverzekering.

Overigens is deze verandering door het kabinet pas het geval vanaf 2014 en is het nog niet definitief. Voor nu geldt dat je gewoon op zoek moet naar de goedkoopste zorgverzekering voor 2013!

Meer financieel nieuws...