Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Zorgverzekeraars betaalden in 2010 circa 2100 euro per persoon

Zorgverzekeraars betalen gemiddeld 2100 euro per persoon aan zorgkosten. Wij zetten alles op een rijtje, inclusief de werkelijke cijfers.

Nederlanders zijn dol op cijfers. Het liefst weten we nog van elkaar hoeveel spaargeld we hebben. Sommige dingen worden niet openbaar, maar wat nu wel bekend is, is wat zorgverzekeraars in 2010 per persoon hebben vergoedt.

Hierbij valt er ook nog onderscheid te maken in groepen. Zo kost de gemiddelde vrouw voor de zorgverzekeraar 2200 euro, mannen hebben voor 220 euro minder zorg nodig namelijk. Hier zijn natuurlijk logische verklaringen voor, zoals de kosten voor zwangerschap, kraamzorg, etcetera. Mannen hebben deze zorgkosten niet.

Met de wetenschap dat de zorgkosten voor zorgverzekeraars zo hoog liggen, kunnen we er op wachten dat de zorgverzekering in 2014 weer een stukje duurder wordt. Het is nog lang niet zo ver, maar zorg dat u op tijd bent met zorgverzekeringen vergelijken. Het loont steeds meer de moeite. Ook het zoeken naar goedkope behandelingen is straks een slimme zet. Op die manier is het mogelijk om te besparen op het eigen risico, dat ook steeds hoger wordt (momenteel 350 euro).

Meer financieel nieuws...