Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Geld sparen

Het is niet voor iedereen weggelegd, maar natuurlijk is het verstandig om zo nu en dan wat geld te sparen. Wanneer u een goed inkomen hebt en maandelijks een bepaald geldbedrag overhoudt zou u dit opzij kunnen zetten. Geld sparen is een slimme bezigheid, vooral voor in moeilijkere tijden.

Waarom geld sparen?

  • Om reserves op te bouwen, u weet nooit wanneer u tegen onverwachte uitgaven aanloopt
  • Om bijvoorbeeld een leuke reis te kunnen boeken of een nieuwe auto te kopen
  • Om een extra centje te verdienen wanneer u een prima rentetarief krijgt.

Nu kunt u er voor kiezen oom een spaarrekening te openen waar u bijvoorbeeld maandelijks een vast bedrag naar overmaakt. Op deze manier heeft u een prima structuur en bouwt u een financiële zekerheid op voor de toekomst.

Manieren en mogelijkheden om geld te sparen

Er zijn veel mogelijkheden om geld te sparen, u kunt het bij veel banken en financiële instellingen onderbrengen. Dit gewoon in Nederland maar ook in het buitenland. Wij raden u aan om eens rustig het internet te doorzoeken wat nu zoal de mogelijkheden zijn, er zijn namelijk verschillende spaarvormen, elke met haar eigen voordelen. Daarnaast kan de vergoeding/ de rente tussen partij A & B nogal een flink verschil maken.

Spaarvormen:

  • Een vrij opneembare spaarrekening
  • Een niet vrij opneembare spaarrekening (geld langer wegzetten)
  • Sparen met een deposito spaarrekening levert een hoge rente op

Geld verdienen in plaats van sparen

Daarnaast zijn er ook bijzondere manieren van geld sparen, bijvoorbeeld het groen sparen en duurzaam sparen. Al met al zijn er mogelijkheden en redenen genoeg om sparen eens de aandacht te geven. In plaats van alleen sparen kunt u er ook voor zorgen dat u meer gaat verdienen. Via internet kunt u bijvoorbeeld geld verdienen met online spaarprogramma's. Ook thuiswerk en andere klusjes zijn een goede manier om geld bijelkaar te sparen. Zo ziet u dus dat de begrippen verdienen en sparen heel dicht bij elkaar liggen.