Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

IBAN/ SEPA & BIC Controle

IBAN Controleren

Vul het rekeningnummer in om de bijhorende IBAN en BIC code op te zoeken, om zeker te zijn van het juiste IBAN-nummer klik op Toon bankkeuze.
IBAN omrekenen

Wilt u uw IBAN omrekenen, om uw reguliere rekeningnummer om te zetten naar het internationale IBAN-rekeningnummer waar we inmiddels ook in Nederland gebruik van maken? U kunt online uw IBAN berekenen, het is voldoende om uw huidige rekeningnummer in te voeren.

Uiteraard kunt u heel eenvoudig en volledig veilig gebruik maken van onze IBAN omrekenservice. Het is voldoende om uw huidige rekeningnummer in te voeren, aan de hand waarvan we uw IBAN berekenen. Een IBAN rekeningnummer bestaat uit een landcode (NL voor Nederlandse banken), een controlegetal (voor iedereen anders), de code van uw bank (bijvoorbeeld RABO voor de Rabobank) en uw rekeningnummer, aan de voorzijde aangevuld met nullen om een totaal van 10 karakters te creëren. U kunt online uw IBAN omrekenen, zodat u het juiste bankrekeningnummer door kunt geven aan instanties waarvoor u een automatische incasso kunt afgeven, of u uw rekeningnummer aan vrienden door kunt geven.

Online IBAN berekenen

Wilt u online uw IBAN berekenen? We maken hiervoor gebruik van een handige omrekentool, die ervoor zorgt dat u daar zelf nauwelijks tijd of moeite in hoeft te steken. Het is voldoende om uw huidige rekeningnummer in te voeren, dat mag zonder punten of andere interpunctie. Het is bovendien niet nodig om aan te geven bij welke bank u bankiert. Wij zullen uw IBAN omrekenen en zorgen er daarmee voor dat u de beschikking krijgt over de juiste gegevens, om ook binnen het nieuwe internationale betalingsverkeer uw rekeningnummer op te geven.

IBAN/SEPA en BIC

U kunt online uw IBAN omrekenen, we doen daar bovendien ook meteen wat aanvullende informatie bij. Uw IBAN is geschikt om gebruik te maken van SEPA, het nieuwe systeem voor internationaal betaalverkeer door heel Europa. Wilt u een betaling vanuit het buitenland ontvangen en dient u daarvoor uw IBAN rekeningnummer op te geven? U heeft dan wellicht ook het BIC nummer nodig, we zorgen ook meteen voor de berekening daarvan. U heeft de BIC code bij uw IBAN rekeningnummer niet nodig voor binnenlandse betalingen. Als we uw IBAN omrekenen zorgen we tenslotte ook meteen voor de naam van uw bank, zodat u die eventueel door kunt geven.