Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een kredietvorm waarbij er een bepaald bedrag beschikbaar wordt gesteld. Dit bedrag wordt vooraf in de leenovereenkomst vastgelegd, u kunt dan ook zelf bepalen hoeveel geld op u welk moment opneemt (tot het maximale).

In de leenovereenkomst wordt de looptijd en rente vastgelegd, echter zijn deze gedurende de looptijd variabel. Hierdoor staat het verloop van het doorlopend krediet dan ook niet vast.

De rente die betaald dient te worden is enkel voor het openstaande saldo van het krediet. Deze vorm van lenen is echter niet goedkoop, wegens het rente-risico en het ontbreken van pandrecht zal de rente aanzienlijk hoger zijn dan bij bijvoorbeeld een reguliere persoonlijke lening.

Het gevaarlijke aan deze lening is dat het zeer eenvoudig is om geld op te blijven nemen. Wanneer u dan ook kwetsbaar bent voor deze kredietvorm raden wij het af om een doorlopend krediet af te sluiten.

Doorlopend krediet op uw bankrekening (rood staan)

In de min staan op uw bankrekening, ook wel rood staan genoemd, is ook een vorm van een doorlopend krediet. Bij het openen van een bankrekening maakt u met de bank een afspraak over een maximaal bedrag dat u rood kunt staan. Omdat rood staan dus een vorm van een doorlopend krediet is, is de rente die u betaalt voor het bedrag in de min enorm hoog. Zorg dus dat als u langere tijd rood staat u een normale lening afsluit met een meer voordelige rente.