Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Geld lenen met BKR registratie

Het is niet altijd eenvoudig om geld te lenen met een BKR registratie. Een BKR registratie zit vaak in de weg en is voor een bank vaak een struikelblok als het gaat om het verstrekken van leningen. Ze zijn huiverig over het feit of je wel in staat bent om het bedrag terug te betalen. Dit risico vertaalt zich dan ook vaak in een extreem hoge rente die banken vragen aan mensen met een negatieve BKR codering.

Natuurlijk is het ook beter om geen geld te lenen als het niet nodig is. Geld lenen kost namelijk altijd direct geld. Je betaalt rente aan een bank of andere geldverstrekker. En daarbij komen vaak nog eenmalige afsluitkosten en eventueel andere bankkosten. Niet voor niks moeten banken verplicht de slogan voeren "geld lenen kost geld".

Toch kan geld lenen in bepaalde situaties wél handig of zelfs noodzakelijk zijn. Als je bijvoorbeeld voor je werk afhankelijk bent van je auto en die gaat onverwachts stuk heb je een probleem, helemaal als je geen reserve spaargeld hebt opgebouwd. In dat soort gevallen biedt een lening uitkomst. Heb je een negatieve BKR notering, dan loop je gelijk tegen een probleem op. Aan jou de taak om de bank ervan te overtuigen dat je dit keer niet te ver in de schulden komt en je je aan je betalingsverplichtingen kunt houden.

Soorten BKR registraties

Om te beginnen zullen we even melden dat een BKR registratie iets algemeens is. Elke Nederlander die op welke manier dan ook een lening heeft gehad staat bekend bij het BKR en heeft in feite een BKR registratie. Een BKR registratie hoeft dus zeker niet negatief te zijn.

Er zijn dus meerdere soorten BKR registraties, positief en negatief. In het beste geval heb je gewoon een normale registratie of sta je helemaal niet bij het BKR geregistreerd. Iets minder wordt het als je één van de volgende coderingen achter je registratie hebt staan:

  • A1 codering: achterstandscodering. Er is reeds een betalingsregeling getroffen.
  • A2 codering: achterstandscodering. De vordering is opeisbaar, diegene waarbij je een schuld hebt kan de schuld ineens vorderen en via een rechter beslag laten leggen.
  • A3 codering: achterstandscodering. Er is een geldbedrag van minimaal 250 euro betaald aan de bank of persoon waarbij je een schuld hebt.
  • A4 codering: achterstandscodering. Een bijzondere codering is de A4 codering. De persoon met BKR A4 codering is onvindbaar en heeft geen vast woonadres.
  • HY codering: achterstandscodering, specifiek voor een hypotheek.
  • H codering: Dit is de meest positieve BKR codering/notering die je kunt hebben. De H notering zegt dat je geen schulden meer hebt. De H wordt dan ook gezien als de afkorting voor "herstel".

Zoals je hierboven hebt gelezen is het niet per definitie negatief als je bekend staat bij het BKR in Tiel. Sta je echter negatief bekend, dan wordt het aanvragen van een geldlening wat moeilijker. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om te lenen met een negatieve BKR notering. Bepaalde vormen van lenen zijn erg populair bij mensen met een codering bij het Bureau Krediet Registratie, zoals de welbekende minilening.

Een hypotheek met negatieve BKR registratie

Een hypotheek met BKR registratie is bij uitzondering ook mogelijk. Wel moeten bijna alle andere factoren positief zijn. Zo kan het in je voordeel werken als je zelf geld in je huis steekt of als er een fikse overwaarde is. Een andere voorwaarde die een bank of financierder kan stellen is bijvoorbeeld dat je extra verzekeringen afsluit.