Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Minilening

Iedereen komt wel eens tijdelijk in een lastige financiele situatie terecht. Dankzij de crisis is het moeilijk om rond te komen voor veel gezinnen, en als dan tot overmaat van ramp ook nog de wasmachine of koelkast het begeeft zijn de rapen gaar want er is direct geen geld voor een nieuwe. In zo'n geval biedt een lening uitkomst.

Echter zoals je op de pagina over geld lenen wellicht al hebt gezien, zijn de reguliere leningen gericht op bedragen van enkele duizenden euro's. Niet handig natuurlijk als het alleen gaat om een kleine aankoop van bijvoorbeeld 500 euro. Je betaalt bij zo'n standaard lening een veel te hoge rente.

Slimme bedrijven zijn hier op ingesprongen en bieden nu minileningen aan. Zoals de naam het al aangeeft gaat het hier om een kleine lening (minikrediet) met een bedrag tussen de 100 en 750 euro. Een handige leenvorm dus, zo'n minilening, als je net even niet uitkomt met je budget deze maand.

Voordelen minilening

De mini lening biedt je enorm veel voordelen. Zo zijn er weinig eisen om geld te verkrijgen bij een minilening aanbieder. Er wordt bijvoorbeeld geen BKR check check gedaan. Een ander voordeel is dat je het geld binnen 10 minuten op je bankrekening hebt staan. En de rente is laag; het jaarlijks kostenpercentage is maar 2,8%. Hoe mooi is dat?!

Het aanvragen van een minilening of minikrediet regel je direct via internet. De eisen voor een aanvraag zijn alsvolgt:

  • Je hebt een vast loon van minimaal 1100 euro in de maand
  • Je bent 21 jaar of en ouder, en niet ouder dan 65
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit
  • Je bent geen student, uitzendkracht of zelfstandig ondernemer

Voldoe je aan bovenstaande eisen? Dan is het aanvragen van een minilening geen enkel probleem.

Geen rente bij een minilening

Onlangs zijn er nieuwe regels ingevoerd als het gaat om het verstrekken van minileningen. Zo mag er vanaf nu geen rente meer worden gevraagd voor deze vorm van snel geld lenen. Veel bedrijven hebben dus hun werkwijze aangepast en verstrekken nu minileningen zonder enige vorm van rente zodat ze toch voldoen aan de huidige Nederlandse wetgeving. Omdat deze bedrijven toch ook hun geld moeten verdienen is er wel een addertje onder het gras. Zodra u ook maar een dag te laat bent met het terugbetalen van de minilening worden er ineens torenhoge kosten in rekening gebracht voor zaken als administratie en dergelijke. Het is dus nog steeds interessant om een minilening aan te vragen maar zorg dat deze op tijd is terugbetaald anders kost het u een heleboel extra geld en daar zit u niet op te wachten natuurlijk.