Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een lening waarbij u het geleende bedrag in een keer wordt uitbetaald. Op deze manier heeft u dan dus ook direct te beschikking over de leensom.

Nu wordt er bij deze persoonlijke lening een vaste looptijd en rente bepaald. Deze looptijd staat in de leenovereenkomst beschreven, hierin wordt dan ook het verloop van de lening vastgesteld. Zo staat er precies in welke periode er een bepaald bedrag dient te worden betaald. Ook de rente wordt hier duidelijk in beschreven.

Omdat er bij een persoonlijke lening weinig zekerheid geboden kan worden is de rente die u betaald dan ook hoger dan de hypotheekrente. De rente van het doorlopend krediet zal vervolgens weer hoger zijn dan de rente van de persoonlijke lening.

Op het moment dat u van plan bent een bepaald bedrag te lenen raden wij het aan om meerdere financiële instellingen te informeren over de eventuele mogelijkheden van een persoonlijke lening