Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Spaarkrediet

Een spaarkrediet is een vorm van lenen welke wordt gebruikt voor diverse doeleinden. Zo hebt u een bepaald bedrag, welke u overeenkomt met de bank, tot uw beschikking wat u kunt gebruiken wanneer u dit maar wenst.

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u bijvoorbeeld € 20.000 nodig hebt omdat u dit bijvoorbeeld achter de hand wilt houden voor een eventuele verbouwing aan het huis (in dat geval belasting technisch zeer interessant). Maar ook zou u dit geld kunnen gebruiken voor de aanschaf van een auto, een verre reis of als reserve in economisch mindere tijden.

Het spaarkrediet is een speciale vorm van het doorlopend krediet, waarbij er een aantal verschillen zijn:

* U lost niks tussentijds af, er wordt enkel rente (over het opgenomen bedrag) betaald.
* Bij besteding aan het huis aftrekbaar van de belasting
* Overlijdensrisicoverzekering inbegrepen

Om het spaarkrediet na de looptijd af te kunnen lossen wordt er gebruik gemaakt van een spaarplan. Hierbij wordt er maandelijks een bepaald bedrag van uw rekening afgeschreven, dit is in de vorm van een levensverzekering.