Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Uitleg over SWIFT

SWIFT-code

De term SWIFT staat voor Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication. Dit is een organisatie die het internationale financiele verkeer regelt. In de loop van de jaren zijn er meer dan 8000 instellingen in ongeveer 200 landen aangesloten bij deze organisatie, en al deze banken hebben een eigen unieke SWIFT Code gekregen.

Met de SWIFT Code wordt dus de bank geidentificeerd, dit is nodig om bij het internationale betalingsverkeer het geld naar de juiste bank te kunnen overmaken. Er dient bij een grensoverschrijdende overboeking namelijk gebruik gemaakt te worden van een SWIFT nummer. Sinds enkele jaren wordt de term SWIFT echter niet meer veelvuldig gebruikt, bij veel mensen is het nog wel een bekend begrip gebleven. Tegenwoordig wordt het de BIC code genoemd.

Op zoek naar een bepaalde SWIFT/BIC code? Maak gratis gebruik van onze IBAN & BIC calculator!