Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

5 redenen waarom crypto steeds vaker in plaats van IBAN overschrijvingen wordt gebruikt

We leven in een wereld die sneller verandert dan ooit tevoren, en onze manier van geld overmaken blijft daar zeker niet bij achter. Heb je al eens gehoord dat steeds meer mensen hun euro's laten staan en kiezen voor crypto voor hun transacties? Laten we samen eens duiken in deze fascinerende verschuiving.

Lagere transactiekosten buiten de EU

De eerste reden waarom crypto steeds vaker in plaats van IBAN overschrijvingen wordt gebruikt, is omdat de transactiekosten buiten de eu een stuk lager zijn met deze methode. Veel banken vragen al vrij snel hoge vergoedingen bij een bankoverschrijving die naar een land buiten de EU gaat en vice versa. Veel mensen hebben ontdekt dat de kosten een stuk lager zijn bij crypto. Daardoor is het bijvoorbeeld mogelijk om geld naar een bitcoin fonds over te maken zonder honderden euro’s onnodig kwijt te zijn.

Meer veiligheid

Een tweede geweldige reden om de overstap naar crypto te maken, is de toegenomen veiligheid. We weten allemaal hoe ongemakkelijk het soms kan aanvoelen om je bankgegevens te moeten achterlaten bij iedereen waar je geld naartoe stuurt, toch? Met crypto is dit verhaal anders. Dankzij de blockchain technologie blijven je transacties superveilig en anoniem. Je hoeft je geen zorgen te maken over identiteitsdiefstal of fraude. Het is alsof je een digitaal fort rond je geld bouwt. En zeg nou zelf, dat klinkt best geruststellend, nietwaar?

Wereldwijde toegankelijkheid

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de toegankelijkheid! In onze super verbonden wereld, waar alles en iedereen maar een klik van je verwijderd lijkt, speelt crypto een sleutelrol in het bereikbaar maken van financiële diensten voor iedereen. Denk er eens over na, je zit niet vast aan de openingstijden van een bank of de grenzen van je eigen land. Met crypto ben je 24/7 in staat om transacties te doen via je wallet. Voor mensen in afgelegen of minder ontwikkelde gebieden is dit een game changer.

Gedecentraliseerd

Misschien is het allerleukste aan crypto wel het gedecentraliseerde karakter ervan. In plaats van dat je vertrouwt op een centrale macht zoals een bank of overheid, ben je in de wereld van crypto eigen baas. Dit brengt niet alleen een gevoel van vrijheid met zich mee, maar ook een sterk gemeenschapsgevoel. Samen zijn we verantwoordelijk voor het netwerk en dragen we bij aan de veiligheid en integriteit ervan. Is dat geen mooie gedachte?

Minder strenge controles

Een ander groot voordeel van de crypto-wereld is de vermindering van strenge controles. We weten allemaal hoe vervelend en tijdrovend het kan zijn om door de bergen papierwerk te gaan die banken van ons vereisen, toch? Met crypto is het verhaal anders. Er zijn geen eindeloze formulieren om in te vullen of weken waarin je moet wachten op goedkeuring. Het is allemaal gestroomlijnd, snel en op jouw voorwaarden.

Meer financieel nieuws...