Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Hoe krijgt jouw bedrijf meer naamsbekendheid?

Naamsbekendheid is voor elk bedrijf van belang. Iedereen streeft ernaar, maar hoe krijg je het? Bedrijven houden zich steeds meer bezig met online marketing waardoor het moeilijker kan zijn om eruit te springen en te zorgen dat mensen jouw bedrijf onthouden. Wij hebben voor jou een aantal tips waarmee jij jouw naamsbekendheid kan vergroten.

1. Maak gebruik van social media

Sociale platformen zoals Instagram, TikTok, Youtube en Facebook worden steeds belangrijkere platformen om te adverteren. Je kunt hier gratis een account aanmaken en als je het goed aanpakt veel mensen bereiken. Je naamsbekendheid vergroot nog meer als je gebruik maakt van de juiste influencers. Hierdoor heb je een wereldwijd bereik vanuit Nederland.

Tip: dankzij internetbankieren is het een stuk makkelijker geworden om internationaal te gaan. Hierdoor kunnen mensen van overal ter wereld jouw producten kopen.

2. Organiseer een evenement

Wat voor soort onderneming je ook hebt, een evenement is een succesvolle manier om aandacht te trekken van huidige of potentiële klanten. Met een evenement kun je alle kanten op. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lanceringsevent of een workshop? Afhankelijk van je budget kun je bepalen hoe groot je evenement kan zijn. Een evenement moet je echt zien als een investering, het is het dus waard om hiervoor te sparen.

3. Investeren in promotiemateriaal

Kleine relatiegeschenken zorgen voor een sterkere band met je klanten. Denk bijvoorbeeld aan een pen met jouw merk erop. De klant zal na de aankoop op deze manier regelmatig aan jouw bedrijf herinnerd worden.

4. Zorg dat mensen over je praten

Niets werkt zo goed als juiste mond-tot-mond reclame. Zorg dat mensen op een positieve manier over jouw product of service vertellen.

5. Probeer content marketing

Nog niet alle bedrijven hebben de kracht van content marketing ontdekt. Zonde, want hierdoor kunnen bedrijven hun organisch zoekverkeer vergroten, meer leads generen en de verkoopcyclus verkorten. Een online marketing bureau kan je helpen bij het vinden van de juiste strategie.

6. Bouw relaties op door middel van e-mailmarketing

Wie dacht dat e-mailmarketing al jaren dood is, heeft het helemaal mis. Het is namelijk een geweldige techniek om je klanten op een persoonlijke manier te benaderen. Mensen die in jouw mailinglijst staan hebben daar vrijwillig voor gekozen en zijn dus geïnteresseerd in jouw bedrijf. Ze willen dus informatie ontvangen van jouw bedrijf. Door ze regelmatig (niet te vaak!) een mail te sturen zorg je ervoor dat jouw klanten je bedrijf niet vergeten.

Tip: houd deze klanten geïnteresseerd door ze exclusieve kortingen of nieuws te geven via de mail.

7. Werk samen met een ander bedrijf

Samen sta je sterker en heb je een groter bereik. Om bekender te worden bij een groter publiek kan het helpen om samen te werken met andere bedrijven. Bedrijven die soortgelijke klanten aanspreken, maar geen directe concurrent zijn.

8. Sponsor een (sport)club

Om meer bekendheid offline te krijgen kun je er voor kiezen om een club of andere organisatie sponsoren. Je kunt bijvoorbeeld de lokale voetbalclub sponsoren, jouw bedrijfsnaam staat dan bijvoorbeeld op hun shirtjes.

Meer financieel nieuws...