Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Zo regel je een persoonlijke lening

De mensen die altijd het hardst roepen dat ze nooit geld gaan lenen, komen vaak gek genoeg toch op dat punt terecht. Geld lenen kost geld en vooral in de tijden van nu, wil je daar zo ver mogelijk bij vandaan blijven. Helaas werkt het niet altijd zo. In sommige gevallen ben je namelijk genoodzaakt om geld te lenen. Misschien kom je wel zonder huis te staan of heb je een complete inboedel nodig. Voor zulke situaties heb je vast geen buffer klaar liggen. Lees snel verder hoe je in dit geval aan een persoonlijke lening komt.

De persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is enorm transparant en hierdoor weet je altijd waar je aan toe bent. Voordat je de lening afsluit weet je precies hoeveel je ervoor moet betalen. Ook de looptijd van de lening staat vast, dus je weet hoelang je aan de lening vast zit. Bovendien wordt er een rentepercentage afgesproken. Geen addertjes onder het gras dus, maar juist volledige transparantie. Hierdoor kun je ook de goedkoopste persoonlijke lening kiezen, want er wordt geen informatie voor je achtergehouden.

Het doorlopende krediet

Als je geld gaat lenen heb je de keuze tussen het afsluiten van een persoonlijke lening en het afsluiten van een doorlopend krediet. Welke vorm van lenen goedkoper is, hangt van een paar zaken af. Ten eerste moet je dan kijken naar de verschillen in rentetarief en natuurlijk de looptijd van de lening. Ook de voorwaarden die je aangeboden krijgt zijn belangrijk om in acht te nemen.

Het belangrijke verschil

Aan beide type leningen zitten een heleboel voor- en nadelen. Zo is bijvoorbeeld voor jou een persoonlijke lening heel interessant terwijl een ander beter voor een doorlopend krediet kan kiezen. De voor- en nadelen zijn anders. Het ligt er maar net aan waar je naar op zoek bent en waar je geld voor wil lenen.

Het belangrijkste verschil tussen deze leningen is dat je bij een doorlopend krediet kan blijven lenen. Bij een persoonlijke lening los je jouw lening ook af. Het bedrag dat je het afgelost kun je niet opnieuw lenen. Bij een doorlopend krediet kan dat dus wel. Als je tussendoor een gedeelte aflost, kun je dat vervolgens weer lenen. Het nadeel hiervan is wel dat je steeds opnieuw rente betaald. De rente staat ook niet vast, wat bij een persoonlijke lening wel het geval is.

In de meeste gevallen betaal je voor een doorlopend krediet veel meer. Soms is dat ook niet erg en weegt de reden waar je de lening voor afsluit veel zwaarder. Denk bijvoorbeeld aan een verbouwing van je huis. Je krijgt dan vaak te maken met onvoorziene kosten. Bij een doorlopend krediet kun je dat bedrag gewoon weer opnieuw lenen en kan de verbouwing gewoon doorgaan.

Doe altijd een vergelijking

Of je nu een persoonlijke lening af gaat sluiten of een doorlopend krediet. Het is altijd belangrijk om verschillende persoonlijke leningen met elkaar te vergelijken als je geld gaat lenen. De ene aanbieder heeft namelijk weer andere voorwaarden dan een andere aanbieder. Bovendien geeft dat je ook de kans om de rentetarieven te vergelijken eveneens als de looptijd.

Ook als je eerder al een lening hebt afgesloten is vergelijken heel belangrijk. Je weet natuurlijk al goed waar je op moet letten. Maar, de aanbieder waar je jaren geleden een lening bij afsloot, hoeft nu lang niet meer de voordeligste te zijn. Misschien is de looptijd voor jou niet voordelig of hebben ze een torenhoge rente.

Vergelijk daarom eerst alle aanbieders met elkaar, zodat je weet waar je aan toe bent. Je kunt altijd nog voor een duurdere aanbieder kiezen als die beter voelt en voordeligere voorwaarden heeft. In ieder geval weet je dan wel wat er allemaal mogelijk is.

Meer financieel nieuws...