Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

5 praktische tips voor (startende) ondernemers. Begin vandaag nog!

Speel jij al langer met de gedachte om voor jezelf te beginnen, je dromen na te jagen en niet meer voor een baas te werken? Maar kun je wel een helpende hand gebruiken om op te starten? Of wellicht ben je recent begonnen als zelfstandig ondernemer en kun je nog wel wat tips gebruiken. Lees dan vlug verder en doe je voordeel met onze 5 praktische tips om het meeste van je onderneming te maken!

Tip 1: stel een helder doel voor ogen.

Alle goede ondernemingen beginnen met het stellen van doelen. Of je nu een product of dienst wilt aanbieden, voor een succesvolle onderneming is het altijd goed om een doel te stellen. Wat wil je bereiken met jouw bedrijf? Begin klein zoals in de eerste maanden wil ik tenminste een tevreden gebruiker bereiken of ik wil op die datum tenminste tien winkels hebben aangeschreven om mijn product te verkopen. Start realistisch en stel je doelen elke keer bij naar mate je langer onderneemt. The sky is the limit!

Tip 2: het tijdperk van de social media

Het zal je ongetwijfeld niet ontgaan zijn, maar vrijwel alle succesvolle ondernemingen zijn zichtbaar op social media. Het is daarom slim om voordat je met je onderneming live gaat, te investeren in een aantal goed gevulde social media kanalen zodat je potentiële klant direct een goed beeld krijgt van jouw product.

Tip 3: spread the word!

Ben je tevreden over de eerste content op je social media kanalen? Dan is het tijd om klanten te werven en zo veel mogelijk volgers te bereiken. Kortom, spread the word! Je wilt zo veel mogelijk naamsbekendheid voor je bedrijf krijgen. Meer naamsbekendheid = meer potentiële klanten.

Tip 4: sleep die opdrachten binnen en werk aan je klantrelaties

Heb je inmiddels de aandacht gekregen van al die potentiële klanten? Dan is het belangrijk om dat potentieel ook daadwerkelijk om te zetten in omzet. Zorg dat je inzicht hebt in de behoefte van jouw klanten en stem je product daarop af. Zet bijvoorbeeld enquêtes en polls in op je social media kanalen om te kijken waar jouw volgers behoefte aan hebben.

Vergeet ook niet om aandacht te besteden aan het behouden van klanten. Je wilt liever investeren in een paar trouwe klanten die loyaal zijn aan jouw product of dienst dan allerlei losse klanten te hebben die maar eenmalig van jouw product of dienst gebruik willen maken. Behoud je klantrelaties goed, zorg dat klanten zich gehoord voelen bij jou en zo verzeker je jezelf tegelijkertijd van een vaste klantenkring en een stabiel inkomen.

Tip 5: focus op waar je goed in bent!

Waarschijnlijk ben je je onderneming niet begonnen omdat je zo van administratie en facturering houdt. Je hebt een passie om uit te dragen of een prachtig product dat je aan de wereld wilt laten zien en daar wil je als ondernemer natuurlijk het liefst de hele dag mee bezig zijn. Maar met het zelfstandig ondernemerschap komt ook een boel administratie en boekhouding kijken. Zo moet je inkoop en verkoop facturen opstellen, inzicht hebben in het betaaloverzicht en een boekhouding bijhouden. Wat nu als we je vertellen dat er facturatie software bestaat om al deze taken uit handen te geven? Dit programma neemt al je zorgen omtrent betalingen weg en je online administratie is altijd up-to-date. Facturatie software is eenvoudig toegankelijk via de webbrowser en ontzorgt iedere ondernemer. Nooit meer gedoe met factureren? Doe jezelf een plezier en bekijk de voordelen die facturatie software voor jou meebrengt. Zo kun jij je focussen op de echte redenen waarom je ondernemer bent geworden, jouw passie!

Meer financieel nieuws...