Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Wat moet ik als klant weten over de bank Bunq?

Ben je al een tijdje op zoek naar een nieuwe bank, maar heb je nog geen keuze kunnen maken? In tijden van crisis, waarin de rentes stijgen is het ook lastig om te kiezen. Bovendien is de hoogte van de rente niet het belangrijkste. Er zijn nog veel meer zaken waar je je keuze op wil baseren. Laten we het hebben over Bunq en al zijn voordelen.

Wat voor bank is Bunq?

Bunq is een bank die steeds populairder wordt. Ondertussen heeft vrijwel iedereen ervan gehoord en daardoor is het ook een bekende bank. Over een tijd is deze bank ook niet meer weg te denken en is deze net zo populair als een Rabobank of ABN Amro.

Wat Bunq onder andere zo populair maakt is vanwege hun duurzaamheid idealen. Zo kun je bijvoorbeeld een pakket kiezen, waarbij er een boom geplant wordt bij elke € 100 euro die je uitgeeft. Zo compenseer je jouw ecologische voetafdruk. Een initiatief wat nodig is om bewuster om te gaan met onze uitgaven. Maar Bunq staat naast duurzaamheid voor zoveel meer.

De voordelen van Bunq

Bunq heeft uiteraard meer voordelen dan alleen het planten van bomen om de ecologische voetafdrukken te compenseren. Lees eens een review op bankenvergelijking.nl om de mening van anderen te lezen.

De feiten daarentegen zijn dat Bunq een uitstekende bank is voor expats. Ken je een Ier, Fransman, Spanjaard of Duitser die hier een nieuwe baan heeft gevonden? Dan heeft hij of zij natuurlijk ook een bankrekening nodig. Normaal gesproken moet je al bij de Belastingdienst staan ingeschreven en kun je alleen een Nederlands IBAN-nummer krijgen.

Het voordeel van Bunq is dat het bij deze bank net even iets anders werkt. Een fiscaal nummer kun je binnen 3 maanden ook nog doorgeven aan de Belastingdienst. Dat is niet zo erg. Het andere grote voordeel is dat je zelf kunt kiezen welk IBAN-nummer je wil. Ga je hier voor een korte periode naartoe? Dan is het wellicht niet zo verstandig om voor een Nederlands IBAN-nummer te kiezen.

In dat geval kun je beter kiezen voor het land waar je het vaakst gaat zijn. Let er wel op dat je alleen voor een Iers, Frans, Spaans of Duits IBAN-nummer kunt kiezen naast het Nederlandse. Je mag er altijd maar één kiezen, dus denk daar goed over naar. In ieder geval is het een voordeel dat je er een keuze in hebt. Dat is bij andere banken natuurlijk niet zo. Op deze manier kun je jouw Bunq bankrekening nog blijven gebruiken, ook als je niet meer in Nederland woont.

Alles over betalen met Bunq

Als je ervoor kiest om een bankrekening te openen bij Bunq, dan krijg je een debit mastercard. Hiermee kun je overal betalen. Naast de pas kun je ook betalen met Google Pay of Apple Pay, wat natuurlijk helemaal van deze tijd is.

Er zijn verschillende pakketten waar je tussen kunt kiezen bij Bunq. Blijkt het pakket toch niet helemaal bij je te passen? Dan kun je altijd nog switchen. Denk je bijvoorbeeld dat een bankrekening genoeg is, maar kom je er later achter dat dat niet zo is? Geen probleem, dan switch je gewoon van het Easy bank naar het Easy money pakket. Daarmee kun je een hoop meer rekeningnummers openen en beheren.

Het is wel aan te raden om met je pas te betalen. Het opnemen van contant geld kost je namelijk wel een paar centen. Als je veel contant geld opneemt kan het je al € 2,99 kosten. Dat is natuurlijk erg zonde en niet zo duurzaam. Zorg dus altijd dat je met pas, via Apple of Google Pay betaalt!

Meer financieel nieuws...